Sevginin Açamadığı Kapı Yoktur

Isparta Hayvanseverler Derneği Başkanı Neşe Aşık ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2013 16:06
Sevginin Açamadığı Kapı Yoktur


Hayvanserverler Derneği Başkanı Neşe Aşık ve yönetim kurulu üyeleri, Başkan Günaydın’dan öncelikli olarak hayvan kısırlaştırma merkezi ile insanlara hayvan sevgisinin aşılanması noktasında çalışma yapılması talebinde bulundular. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’da hayvanların barınması, korunması ve sevdirilmesi noktasında ortak çalışmalar yapılabileceğini ve belediye olarak üzerlerine düşen her konuda yardımcı olacaklarını söyledi.

Isparta Belediyesi başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede Dernek Başkanı Neşe Aşık ve yöneticiler ile hayvan severler sokak hayvanlarının özellikle kış aylarında perişan halde olduklarını, dernek olarak kendilerinin hayvanlara yardım etmeye çalıştıklarını söylediler. Dernek Başkanı Neşe Aşık, “Belediye ve dernek olarak elbirliği ile güzel işler yapabiliriz. Hayvanlara destek olabiliriz” dedi.

Yapılan görüşmede hayvanserverler ayrıca hayan barınağı yapılmasının yanında asıl halka hayvan sevgisi ve merhametinin aşılanması gerektiğini belirtirlerken, Başkan Günaydın’ın duyarlı bir belediye başkanı olduğunu ve ortak olarak neler yapılabileceği noktasında çalışmalar yapılmasını istediler. Hayvanlar ile ilgili olarak kimseyi suçlamadıklarını ve suçlamayacaklarını söyleyen hayvanseverler Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a çiçek ve bir de plaket takdim ettiler.

Allah’ın yarattığı havanlar aleminin önemli olduğunu, önemli olmasaydı hayvanların yaratılmamış olacağını dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ise “Hayvanlarımızın barınması, korunması ve halka hayvan sevgisinin aşılanması gibi değişik konularda hayvanseverlerimizle ortak çalışmalar yapılması noktasında birleştik” dedi.

Hayvan sevgisinin aşılanması noktasında halka yönelik olarak yapılacak her türlü etkinliğe destek vereceklerini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “En kısa zamanda, gelecekte genişletilmek üzere öncelikle kısırlaştırma merkezi ile başlanması noktasında ortak kanıya vardık” şeklinde konuştu. Sevginin her şeyin üzerinde olduğunu ve sevginin açamadığı kapının bulunmadığını ifade eden Günaydın, “Hayvan sevgisi olanın zaten insan sevgisi var demektir. Ziyaretinizi önemli ve değerli buluyorum” ifadesinde bulundu.

Kısırlaştırılan hayvanın hiç kimseye zararının olmayacağını da söyleyen Başkan Günaydın, belediye olarak yapmayı planladıkları rehabilitasyon, kısırlaştırma ve bakım merkezi için meclisten gerekli kararın alındığını, uygun yer arayışlarının devam ettiğini de söyledi. Günaydın yapılacak olan merkezin en iyi şekilde inşa edilmesini arzu ettiğini ve merkezin sadece hayvanlar için değil, oraya halkın ve çocukların da gelebileceği bir alan olması gerektiğini de anlattı. Merkezin içerisinde park ve oyun alanlarının da olması gerektiğini ve böylece merkeze gelen halka ve çocuklara da hayvan sevgisinin aşılanabileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.