Sevincimiz Can Kaybı Olmamasıdır

Isparta Belediyesi tarafından müteahhit firmaya Gökçay girişine yaptırılan Etnografya Müzesi’nde önceki gün iskele çökmüştü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Şubat 2013 16:32
Sevincimiz Can Kaybı Olmamasıdır

 Müze inşaatında yaşanan bu talihsiz olaydan sonra Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın gece 23.30’da inşaat alanına gelerek incelemelerde bulundu. Başkan Günaydın çökmenin köprü bağlantısında kalıptaki takviye eksikliğinden kaynaklandığını ifade etti.

Isparta Belediyesi tarafından Gökçay girişine yaptırılan Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı Halı-Kilim Müzesi’nde Çarşamba günü saat 15.00 sularında beton dökümü esnasında iskele çökmesi meydana gelmişti. Şehir dışında olan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın olayı duyar duymaz programını iptal ederek aynı gece saat 23.30’da Isparta’ya geldi. Günaydın, beraberinde Başkan Yardımcıları ve teknik heyetle birlikte inşaat alanında incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından açıklamada bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dilatasyonla ayrılan ve iki binayı birbirine bağlayacak olan köprülerin yapımı esnasında iskele çökmesi meydana geldiğini belirtirken, sevindirici olayın ise hiçbir kişinin burnunun bile kanamaması olduğunu belirtti. Önemli bir sorun olmadığının da altını çizen Günaydın, inşaatın yine eskisi gibi kaldığı yerden hızla devam edeceğini bildirdi. 

“Eleştiriler bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor”

Günaydın kamuoyuna yansıyan “bina çöktü” eleştirilerinin yanlış olduğunu ve bilgi eksikliğinden kaynaklandığını belirtti. Günaydın; “Etnografya müzemizde bugün kötü bir hadise ile karşı karşıya geldik. İnşaatımız iki ayrı bölümden oluşmaktadır. Hadisenin olduğu alan ise bu iki binamızı birleştiren ve köprü vazifesi görecek alandır.

Köprü vazifesi görecek olan alanın iki tarafında da dilatasyon vardır. Bu dilatasyon arasındaki bölgede kalıplardaki takviye eksikliği nedeniyle bu olay başımıza gelmiştir. Bu olayda bizi sevindiren tek şey hiçbir işçimizin ve ustamızın burnu kanamamasıdır. Buradaki çökme binalarda değil iki binayı birleştirecek olan köprünün beton dökümü esnasında olmuştur.

Binalarımızda herhangi bir zarar mevcut değildir. İddia ediyorum ki yaptığımız bu eserimiz depreme dayanıklı olarak ve uzun yıllar hizmet verecek şekilde yapımı devam etmektedir. Köprümüzün yine yarın inşaat kalıpları çakılacak ve betonu dökülecektir. Halkımıza yanlış aksettirilen bu konuyu düzeltmek istiyorum. Beton dökümü esnasında kalıp takviyesi eksikliği ile çöken bölüm de inşaat çalışmalarımız hemen devam edecektir. Buradaki maddi zarar ise müteahhit firma tarafından karşılanacak ve belediyemiz bu zarardan hiçbir şekilde etkilenmeyecektir. Sadece zararımız zaman olacaktır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum