Şevket Demirel Kolej Yaptıracak

Hayırsever İşadamı Şevket Demirel Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Kasım 2012 12:48
Şevket Demirel Kolej Yaptıracak

Isparta’ya yapmayı planladıkları eğitim yatırımları ile ilgili olarak görüş alış verişinde bulunmak üzere Vali Oğuz’u ziyaret ettiğini belirten hayırsever işadamı Şevket Demirel; “Vali Beyin bir kahvesini içmek ve yapmayı planladığımız eğitim yatırımlarıyla ilgili olarak görüş alışverişinde bulunmak amacıyla ziyaret ettik.

İşadamı Demirel; “Vali Beyin kahvesini yüz bin liraya içmiş olduk”
Gerek hazine arazisi olarak, gerekse il özel idaresi olarak elinizde arsa varsa örnek bir kolej yapalım önerisini getirdik. Kendileri de bu konuda fikirlerini söyledi ve bizde ondan istifade ettik. Vali Bey ellerinde yeterli arsa bulunmadığını, bu nedenle tapu ve kadastro için yeni bina yapamadıklarını bize söyledi. Bizde yeni tapu dairesi yapılması için vakıf olarak Eğirdir yolu üzerinde 2 dönüm arsayı verdik, böylece Vali Beyin kahvesini yüz bin liraya içmiş olduk. İnşallah hayırlı olur” dedi.
Kendisine yapılan ziyaretten son derece memnun olduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz ise, işadamı Şevket Demirel’in örnek bir davranışta bulunduğunu belirterek, yapılacak yeni binayla birlikte tapu ve kadastro hizmetlerinin bir yerde toplanacağını kaydetti.

Vali Oğuz; “Şevket Bey örnek bir insan”
Vali Oğuz konuşmasında; “Sayın Şevket Demirel Beye ziyareti için teşekkür ediyorum. Rahatsızlığına rağmen kamu hizmetlerinin peşinde koşması örnek alınabilecek bir davranıştır. Biz bir büyüğümüz olarak bundan örnek alırız. Demek ki insanlar ne durumda olursa olsun hizmet fikriyatından vazgeçmemeli, bu böyle bir mesajdır, inşallah herkes de bu mesajı bu şekilde alır.

Ayrıca Isparta’da yeni yapılacak olan kolej konusu var ve acaba hazineye veya özel idareye ait bir arsa bulunabilir mi diye istişare ettik. Tabi bizde köken itibariyle ticaret yapan bir aileden geldiğim için alış verişi çok iyi bilirim. Şevket Bey benden bir şey isterken ben ondan farkında olmadan bir şey isteyiverdim. Bizde arsa yok, biz tapu ve kadastro için bir yer arayışı içindeyiz, bina yapmak için ödeneğimiz var ama arsamız yok dedik. O da biz vakıf olarak size bu arsayı verelim, ne kadar lazım dedi. Bizde 2000 metrekare yere ihtiyacımız olduğunu söyledik ve sağ olsun kendileri de bu talebimizi hemen karşıladılar.

Tabi bu bir hizmettir, inşallah bu hizmet gerçekleşirse bütün tapu ve kadastro hizmetleri orada olacak ve aynı zamanda tahsilat konusunda Ziraat Bankası oraya bir şube gibi yer açmak suretiyle hizmet kolaylaşacak. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum