Şevket Demirel Törende Konuştu

Milletin Kalbinde Herzaman Yaşayacak.

Yayınlanma:
Şevket Demirel Törende Konuştu

Süleyman Demirel'in kardeşi Şevket Demirel de törende aile adına konuşma yaptı.

Şevket Demirel, mevtanın nüfus kayıtlarına göre sahibinin kendisi olduğunu, ancak şimdi mevtayı devletin sahiplendiğini belirterek, bu bakımdan devlete ve onu temsil eden organlara teşekkürlerini iletti. 1972'de İslamköy'de babasının ölümünü köylüler duyunca 'eyvah dağ devrildi' sözleriyle acılarını ve kayıplarını ifade ettiklerini anlatan Şevket Demirel, "Onun ölümünden 43 sene sonra vefat eden oğlu 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatını duyan köylüler ve esnaf 'eyvah demokrasi ve refah pınarını kaybettik' dediler" diye konuştu.

Şevket Demirel, "Gerçekten demokrasi ilkeleriyle atılan temeller bugün çok daha iyi ve verimli seviyelere ulaşmıştır. Seveni olsun olmasın, Süleyman Demirel, toplumun eğitim, sağlık, adalet, sanayi, tarım ciğerlerinin hepsine el attı, hepsine ilaç verdi. Belki de Demirel bu muazzam törende gözlerini açmak için gayret sarf etmektedir. Ne mutlu sana Demirel, ne mutlu buradaki Demirel sevenlerine, devlet sahiplerine, ruhun aziz olsun. Aile olarak da büyük acımız vardır. Bütün devletin bütün milletin acısı hepimizin acısıdır. Yalnız Hazreti Mevlana 'benim en büyük düğün günüm ölüm günüm' demektedir. Ağlayıp, sızlanmadan, dimdik ayakta durarak, tıpkı Mevlana'da olduğu gibi imanla, gözyaşlarıyla Demirel'i ebedi istirahatgahına tevdi edeceğiz. Demirel, milletin kalbinde her zaman yaşayacak. Ruhun şad olsun Demirel."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.