Seydişehir’in Haber Sitesi Misiniz?

Özellikle İnternet haberciliğinde yaygın olan kopyala yapıştır haberciliği zaman zaman muhatabını komik duruma da düşürebiliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ekim 2014 12:00
Seydişehir’in Haber Sitesi Misiniz?

Emek harcayıp araştırma yapmak ve haber yazmak yerine başka sitelerden kopyalanıp yapıştırılan haberler kimi zaman sizi bu coğrafyadan da koparabiliyor… İşte örneği…

Isparta’da yayın yapan bir internet haber sitesi Isparta Sportif Gençlik Voleybol takımının Seydişehir deplasmanında oynadığı maçı haber yapmak istedi.

Ancak, emek harcayıp haber araştırmak ve yazmak yerine başka sitelerden haber kopyalayan site, o haberi Seydişehir kaynaklı bir haberden kopyalayınca ortalık karıştı.

Seydişehirli haberci doğal olarak Seydişehir Belediyespor’u “Temsilcimiz” olarak kaleme aldı. O haberi okuma gereği bile duymadan kopyalayan Isparta haber sitesi ise habere konu olan rakip takım Seydişehir Belediyespor’dan “Temsilcimiz” diye söz etti.

Bu komik durumu, meslektaşlarımıza ibret olması açısından sizlerle paylaşma gereği duyduk. Meslektaşımıza tavsiyemiz ise biraz emek harcaması ve daha dikkatli “habercilik” yapmasıdır.

Amacımız kimseyi rencide etmek olmadığı için söz konusu sitenin ismini vermiyoruz.


İŞTE O HABER


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.