Şeyit Onbaşı'nın Torunu Eğirdir'de

Şeyit Onbaşı'nın Torunu Eğirdir'de

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2017 16:55
Şeyit Onbaşı'nın Torunu Eğirdir'de

Çanakkale savaşlarının seyrini, kaldırdığı top mermisiyle değiştiren ve Türk milletinin unutulmaz bir zafer kazanmasında etkin rol oynayan Seyit Onbaşı’nın torunu Eğirdir’e geldi.
 
            Eğirdir Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nun özel davetlisi ve Eğirdir Belediyesi sponsorluğunda ilçemize gelen Muhammed Yıkar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Karakaya ve okul yönetimi ile birlikte Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ü makamında ziyaret ederek, uzun süre sohbet ettiler.
           
            Seyit Onbaşının torunu Muhammet Yıkar ziyarette; " Ben Seyit Onbaşı’nın 3. kuşak torunuyum. Balıkesir Havran ilçesinde Belediye Personeliyim. Eğirdir Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nun özel davetlisi olarak Eğirdir’e geldim. Okulumuz tarafından düzenlenecek programın provasını izleme fırsatı buldum. Ben de dilim döndüğünce bildiklerim kapsamında Dedem Seyit Onbaşı’yı anlattım.Seyit Onbaşı’nın mezarının Balıkesir'in Havran İlçesi'ne bağlı eski ismiyle Çamlık Köyü, şimdiki ismiyle Koca Seyit Köyünde olduğunu belirten  Muhammed Yıkar, "Dedemin gururu yetiyor bize. Balıkesir Havran ilçesi Koca Seyit Mahallesi'ne gidin yüzlerce ziyaretçisi oluyor. Hiçbir şey olmasa bile gururu yetiyor " diye konuştu.
 
            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise " Çanakkale savaşlarının seyrini, kaldırdığı top mermisiyle değiştiren Seyit Onbaşımızı Allah yerinde dinlendirsin. Nur içinde yatsın. Onlar var ki biz bu günlere geldik. Allah hepsinden razı olsu . Sizleri bu vesile ile Eğirdir'e gelmenizden mutluluk duydum. Okul yönetimine Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ederim. Müze görevlisiyim dediniz, bizde size müzenizde sergilemeniz için Kristal Eğirdir Elması takdim edelim" dedi.
 
            Ziyaret Belediye önündeki fotoğraf çekimi Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl tarafından verilen, Kristal elma hediyesi ile son bulurken,  Kahraman Onbaşımızın torunu Yıkar, 18 Mart’ta Balıkesir’de düzenlenecek olan programa katılmak için Eğirdir’den ayrılacağını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.