Sezer: 'Çarkı Zor Döndürüyoruz Desteğe İhtiyacımız Var'

Akdeniz'in Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin içler acısı durumunu ortaya koyan görüntüleri ve haberi gündeme bomba gibi düştü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ağustos 2012 11:56
Sezer: 'Çarkı Zor Döndürüyoruz Desteğe İhtiyacımız Var'

SDÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, 10 milyon TL'lik kaynakla hastanenin baştan aşağıya yenilenebileceğini söyledi.

Akdeniz Gazetesi, Isparta sorunlarına yönelik duyarlı yaklaşımını bir kez daha ortaya koyup Tıp Fakültesi Hastanesi'nin içler acısı durumuna kamuoyu ile paylaştı. Isparta’nın gururu olan ve 2001 yılından bu yana bölgeye önemli hizmetler veren Tıp Fakültesi'nin yenilenme ve tadilat ihtiyacı Hastane Yönetimince de kaçınılmaz görülüyor ancak kaynak sıkıntısı yaşanıyor.

MİLLETVEKİLİ BİLGİÇ, KONUYLA İLGİLENİYOR

Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, 2001 yılından bu yana hizmet veren hastane binasının artık baştan aşağıya yenilenmesi gerektiğini doğruladı. Hastalardan şikayet aldıkları tek konunun eskiyen hastaneye ait olumsuz görüntülerin olduğunu belirten Sezer'in 'Bu konuda bir çalışma yaptık. Hasta odaları, koridorlar, tuvaletler, havalandırma sistemi, hemşire çağrı sistemi, ameliyathane ve yoğun bakım ünitesinin büyütülmesi için 10 milyon Tl. kaynağa ihtiyacımı/, var. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'le konuyu paylaştık, yardım istedik. Sayın vekilimiz konuyla ilgileniyor. Gereken kaynak bulunursa hemen tadilata başlayacağız.

Hastanemizin yenilenmesi ve tadilattan geçirilmesi konusunda İsparta halkının da yardımlarını bekliyoruz. Bu hastane Isparta halkının hastanesi. Bugün bizler varız, yarın olmayacağız. Ama bu hastane her zaman Isparta’da olacak ve insan sağlığına hizmet verecek" dedi.

YOĞUN BAKIM YATAĞI ARTIRILMALI

Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Sezer, tadilat programı kapsamında yoğun bakım servisinin de büyütmek istediklerini söyledi. Koskoca hastanede 18 adet yoğun bakım yatağı olduğuna dikkat çeken Sezer, "dışarıdan bakıldığında koskocaman hastanesiniz ama yoğun bakım yatağınız yok. Hasta geliyor ameliyat ekibi var. her şey hazır ama ameliyattan sonra yatıracağını/ yoğun bakım yatağı yok. Yoğun bakım yatağı sayısı mutlaka artırılmalı" diye konuştu.

ASİSTAN SAYISI DÜŞÜYOR

Tıp Fakültesi Hastanelerinde asistan kadrosunun azaltılmasından da yakman Sezer, Asistan sayımı azaldı. 290'dan 200'e düştü. Daha da alacak. Hocalar yakında nöbet tutar hale gelecek. Bu gidiş tehlikeli. Asistan tercih etmiyor değil.

Devlet kadro vermiyor. Uzman olan gidiyor, yenisi verilmiyor. Doktorluğu da hemşireliği de sadece hocalar yapar hale gelecek bu gidişle" diye sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.