SGK Bu Kez Eğirdir’i Bilgilendirdi

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ilçelerde düzenlediği bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Aralık 2012 17:12
SGK Bu Kez Eğirdir’i Bilgilendirdi

Düzenlenen bilgilendirme toplantıları kapsamında Eğirdir’de Sosyal Güvenlik bilincinin oluşturulması , sosyal güvenlik reformu ile Kurumun vatandaş odaklı hizmet anlayışı ve mevzuatlarla ilgili konular işlendi.
Çarşamba günü Eğirdir’de gerçekleşen toplantıya Eğirdir Esnaf Odası ve Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği ev sahipliği yaptı.

Toplantıya İl Genel Meclisi Üyesi Veli Gök, Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Esnaf Odası Başkanı Şeref Yorgancıoğlu, Genç Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Osman Gök ve Yönetim Kurulu Üyeleri, SGK İlçe Müdürü Eşref Gürdal, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kılınç, Şöförler Odası Başkanı İsa Demiralay, Sulama Birliği Başkanı Ömer Fevzi Küçükköse, Köy Kooperatif Başkanları, MHP İlçe Başkanı Ali Demirtaş, DP İlçe Başkanı Ömer Şengöl, CHP İlçe Başkanı Fatih Akalın ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

Toplantı öncesi misafirlere sazan dolması ve künefe ikram edildi.
Eğirdir Esnaf Odası Başkanı Şeref Yorgancıoğlu, “Esnafımız ve halkımız için önemli olan bu tür toplantıları devam ettireceğiz” dedi.

Genç Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Osman Gök ise, toplantı faydalı geçti, Sosyal Güvenlik ve İş-Kur’dan nasıl faydalanırız, ne gibi haklarımız var, esnafımız ve halkımız bu konularda sürekli bilgilendirilmelidir, buna ihtiyaç gördüğümüz için bu tür bilgilendirme toplantılarının faydalı olacağını düşünüyoruz, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum, dedi.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Bayram; Kurum uygulamaları , vatandaş odaklı hizmet anlayışı , Sosyal Güvenlik reformu ve insanların günlük hayatına getirdiği yenilikler , sigortalılığın önemi , kayıt dışı istihdam vb. konularda detaylı bilgiler verdi. Daha sonra İl Md. Yrd. Bayram Balban, beraberindeki şefler Genel Sağlık Sigortası , borçlanmalar , 6111 sayılı yasa ile getirilen yeni düzenlemeler ve Kısa vadeli sigorta kolları üzerine ayrıntılı bilgi sunarak katılımcıların sorularını cevaplandırdılar.

Seminer sonrasında katılımcılara teşekkür eden İl Müdürü Mehmet Bayram katılımcılarla bir süre sohbet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum