SGK’da Yoğun Günler

Bu yıl 6’ncı kez kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası için SGK İl Müdürlüğü yoğun bir tempoya girdi. 11-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak hafta için SGK İl Müdürlüğü yoğun bir program hazırladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2013 10:25
SGK’da Yoğun Günler

SGK İl Müdürü Mehmet Bayram, dün sabah gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelerek 11-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası ile ilgili olarak bilgi verdi.

İl Müdürü Bayram, “Bilindiği üzere, 2008 yılından bu yana her yıl Mayıs ayının 2.haftası “Sosyal Güvenlik Haftası” olarak kutlanmaktadır.Bu yıl 11 Mayıs ve 19 Mayıs tarihleri arasında 6.sını kutlayacağımız Sosyal Güvenlik Haftasının başlaması nedeniyle düzenlediğimiz toplantıya hoş geldiniz.

Sosyal Güvenlik haftası, toplumumuzda farkındalık oluşturma, toplumumuzu bilgilendirme ve bilinçlendirme açısından büyük önem taşımaktadır. Bu açıdan bakıldığında beş yıldır gerçekleştirdiğimiz Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerinin amacına ulaştığını söyleyebiliriz” dedi.

SGK İl Müdürü Bayram, “Yediden yetmişe hepimizin yanında olan Sosyal Güvenlik Kurumunu, herkese ve her kesime tanıtmak, insanlarda sosyal güvenlik bilincinin yaygınlaşmasına yardımcı olmak amacıyla, bugüne kadar düzenlediğimiz etkinliklerle sivil toplum örgütleri ve kitle iletişim araçlarıyla vatandaşlarımıza ulaşılmaktadır. Ülkemizde gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük reformlarından biri olan sosyal güvenlik reformu.

Sosyal güvenlik Kurumunun tüm vatandaşlarımıza sağladığı hizmetlerin daha etkin, daha hızlı ve daha kaliteli olması için sürekli bir yenilenme ve gelişme anlayışıyla her geçen gün hayatımızda daha çok hissedilmektedir. Geçen beş yıl içerisinde Kurumsal örgütlenme anlamında Sosyal Güvenlik Merkezleriyle ciddi mesafeler alınmış olup, vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla hizmet standartlarımız her geçen gün daha da artmaktadır.

Bilişim teknolojilerini etkin biçimde kullanan, hızlı ve doğru karar veren, merkezde ve taşrada kurumsal kapasitesi güçlenmiş bir Kurum oluşturma çalışmalarımız hızla devam etmektedir. 13 - 19 Mayıs 2013 tarihleri arasında kutlayacağımız Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Mülki makam başta olmak üzere, kamu kurum kuruluşları ile ,çeşitli sivil toplum örgütlerine, hastane, huzurevleri, basın kuruluşları vb. ziyaretler gerçekleştirilecek, Kurumumuza hizmet vermekte iken görevi başında vefat eden ve emekli olup ahirete intikal eden çalışanlarımız için mevlit okutulacak , hafta içindeki Cuma hutbesinde Kayıt dışı istihdamın önemi konusu işlenecek, halka açık Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü korosunun vereceği TSM konseri, Kurum personelimizin tamamına yönelik Karaca ören baraj gezisi ve yemekli motivasyon gecesi tertip edilecektir.

Bunun yanı sıra il protokolünün katılacağı 2012 yılında Kurumumuza en fazla prim ödeyen ilk 10 işverene ödül töreni düzenlenecek, Kurumumuzdan maaş almakta olan en yaşlı emeklimizle, halen aktif çalışmakta olup en fazla prim ödeme gün sayısına sahip olan sigortalımıza da ödüller verilecektir. Hafta boyunca TV ve Radyolarda reklam spotları yayımlanacak, IYAŞ bünyesinde stant oluşturularak Kurumsal tanıtımımız etkin biçimde yapılacaktır” dedi.

Bayram, “Diğer taraftan yine hafta içinde ilköğretim öğrencileri için bastırılan sosyal güvenlik bilincinin yerleştirilmesine yönelik kitap ve Cd lerin dağıtılması, yüksek okul öğrencilerine ve er ve erbaşlara yönelik bu kapsamda seminerler düzenlenecektir.Hafta boyunca Kurum vizyonu ile ilgili pankartlar şehrin önemli noktalarına asılacak, dergi broşür dağıtımı yapılacak, Kurum Başkanlığımızca hazırlanan mektuplar işverenlerimize gönderilecektir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.