Siber Suçlara Geçit Yok!

Siber Suçlara Geçit Yok!

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Aralık 2015 17:22
Siber Suçlara Geçit Yok!

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından başkasına ait kredi kartından harcama yapıldığını tespit eden üç kişi hakkında işlem başlattı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Bilişim Suçları ile mücadele kapsamında mağdur İ. T. isimli vatandaş kredi kartından bilgisi ve onayı dışında bilişim sistemleri kullanılmak suretiyle dolandırıldığı ve maddi zarara uğradığı gerekçesiyle Emniyet Müdürlüğümüze müracaatta bulunmuştur.

Isparta C. Başsavcılığı koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yapılan adli ve teknik çalışmalar neticesinde, mağdurun kredi kartından bilgisi ve onayı dışında yapılan harcamanın internet üzerinden sanal POS işlemiyle yapıldığı belirlenmiş ve işlemi gerçekleştiren 3 (üç) şüpheli şahıs tespit edilerek haklarında adli işlem yapılması sağlanmıştır.

Şüpheli S.K.’nın yapılan UYAP sorgusunda; Başkasına Ait Banka veya Kredi Kartının İzinsiz Kullanılması Suretiyle Yarar Sağlama suçundan 11 adet, Dolandırıcılık suçundan 2 adet, Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek veya Yaymak suçundan 1 adet olmak üzere toplam 14 adet ARANMA kaydının bulunduğu ve 32 suçtan SANIK sıfatıyla suç kaydının bulunduğu, Şüpheli D. K.’nın yapılan UYAP sorgusunda ise; Başkasına Ait Banka veya Kredi Kartının İzinsiz Kullanılması Suretiyle Yarar Sağlama suçundan 72 adet, Dolandırıcılık suçundan 24 adet, Başkasına ait Banka Hesaplarıyla İlişkilendirilerek Sahte Banka veya Kredi Kartı Üretme, Satma suçundan 3 adet, Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık suçundan 15 adet, Taksirle Bir Kişinin Yaralanmasına Neden Olma suçundan 1 adet, 213 sayılı Yasaya Muhalefet suçundan 1 adet ve Tefecilik Yapmak suçundan 1 adet olmak üzere toplam 117 suçtan ARANMA kaydının bulunduğu, ayrıca 64 suçtan SANIK sıfatıyla kaydının bulunduğu tespit edilmiştir. Soruşturma kapsamında ilgili birimce yapılan çalışmalara ilişkin bilgi ve belgeler gereği için adli mercilere intikal ettirilmiştir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.