Sıcak Hava Isparta Gülünü Vurdu

Isparta'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcakhava nedeniyle hedeflenen gül rekoltesine ulaşılamadı. Aşırı sıcaklar, gül yağı verimini de olumsuz etkiledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ağustos 2012 12:01
Sıcak Hava Isparta Gülünü Vurdu

Türkiye'nin gül bahçesi Isparta'da, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava nedeniyle hedeflenen gül çiçeği rekoltesine ulaşılamadı. Aşırı sıcaklar, gül yağı verimini de olumsuz etkiledi.

Isparta Gül Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü Hasan Çelik, gül çiçeği alımlarının tamamlandığını, hazırladıkları gül yağı ve gül konkreti örneklerini firmalara sunduklarını söyledi.

Mayıs ayında çok iyi bir rekolte beklentilerinin olduğunu, ancak haziran ayında başlayan aşırı sıcaklar nedeniyle bekledikleri rekolteye ulaşamadıklarını ifade eden Çelik, ''7 bin tonun üzerinde bir beklentimiz vardı, ama haziran ayı başlarında gelen aşırı sıcaklar nedeniyle beklediğimiz rekolteye ulaşmadık. Bu yıl 6 bin ile 6 bin 500 ton civarında rekolte elde ettik. 230 kilogram gül yağı, bir ton civarında da gül konkreti ürettik'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.