Şiddetli Dolu Büyük Zarara Yol Açtı

Şiddetli Dolu Büyük Zarara Yol Açtı

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2017 10:16
Şiddetli Dolu Büyük Zarara Yol Açtı

Türkiye’nin önemli kiraz merkezlerinden birisi olan Uluborlu İlçesi’nde meydana gelen şiddetli dolu yağışı bazı bölgelerdeki kiraz bahçelerini vurdu. Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Uluborlu’daki meyve bahçelerindeki zararın yaklaşık yüzde 40 civarında olduğunu belirtti.

Türkiye’nin kiraz bahçesi Uluborlu’yu önceki gün etkili olan dolu yağışı olumsuz yönde etkiledi. Oldukça şiddetli olarak yağan dolu yağışında yollar da kar yağmış gibi beyaza büründü. Bu sırada başta kiraz bahçeleri olmak üzere meyve bahçeleri de doludan nasibini aldı. Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Uluborlu’daki meyve bahçelerinin yaklaşık yüzde 40 oranında doludan etkilendiğini belirtti. Dolu yağışından etkilenen üreticiler şimdi kendilerine verilecek iyi haberleri bekliyor.

BORÇLARINI ERTELEBİLİRLER
Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, doludan ve doğal afetten zarar gören çiftçilerin Tarım il ve İlçe müdürlüklerine müracaat ederek banka ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçları bir yıl süreliğine erteletebildiğini ifade ederek, “Bu geçen yıllarda da yapılan bir uygulama idi. Bu yıl  da aynı şekilde yapılacağını düşünüyoruz” dedi.

KULEÖNÜ, ATABEY VE BÜYÜKGÖKÇELİ’Yİ DE DON OLAYI ETKİLEMİŞTİ
Selçuk, Kuleönü, Atabey ve Büyükgökçeli’deki elma ve diğer meyve ağaçlarının da daha önce soğuklar nedeniyle don olayından etkilendiğini hatırlattı. 

TARSİM’Lİ OLAN ÜRETİCİNİN ZARARI KARŞILANIYOR
Öte yandan tarım sigortası olan TARSİM’in bu tür doğal afetlerde öneminin anlaşıldığını ifade eden Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, bu tür dolu veya don olaylarında poliçede yazılı kısmın yüzde 50’sinin devlet tarafından karşılandığını ifade etti.  Selçuk, “Çiftçilerimize her yıl TARSİM yaptırmaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. TARSİM’in önemi bu tür kötü olaylarda bir kez daha anlaşılıyor. TARSİM sigortası yaptıran üreticilerimizin zararının yüzde 50’si devlet tarafından karşılanıyor” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.