Şifalı Balıklar İçin Muhteşem Proje

Şifalı Balıklar İçin Muhteşem Proje

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mayıs 2015 17:49
Şifalı Balıklar İçin Muhteşem Proje

Şarkikaraağaç Kaymakamlığı'nın Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen projesi kapsamında Aslandoğmuş Köyü'ndeki şifalı balıklar koruma altına alınacak, bölge sağlık turizmine kazandırılacak.

BAKA'nın 400 bin TL desteği ve Kaymakamlık bütçesi ile finanse edilecek projenin ihalesi gerçekleştirildi. Kaymakam Akdaş, şu bilgilendirmeyi yaptı:

"Burada değerli bir suyumuz var. Bu su sıcaklığı yazda kış da 21 derece. Fakat yapılan ölçümlerde jeolojik çalışmalarda70- 80 dereceye kadar çıktığı biliniyor. Aşağıdan su kaynağından soğuk suyun karışma ihtimali var. Fakat bu suyu özellikli kılan bir diğer konu burada yaşayan balıklar. Burada yaşayan balıklar özellikle dermatolojik hastalıklar, cilt hastalıkları konusunda tedavi edici özelliği var. Zaten tarihi roma kalıntılarında da görüyoruz ki burada sıhhi bir tesis var ve bu sıhhi tesis de zaman zaman denetlenmiş. Taşların ve sıva kalıntılarının üzerinden zaman zaman denetlendiği ve mühürlendiği görülmektedir. Bizim buradaki projemiz öncelikli olarak balıkları koruma altına almaktır. Sonrasında da bunu turizm amaçlı nasıl kullanabiliriz onu ortaya koymaktır. Konuyla ilgili olarak kalkınma ajansına bir proje sunduk. Turizm projesi onaylandı. Belli bir miktar yardımla bu balıkları koruma amaçlı bazı çalışmalar yapacağız. İnşallah bu çalışmalar bittikten sonra görülecektir ki bu kıymet Şarikaraağaç ekonomisine çok katkı sağlayacaktır."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.