Sigara Bıraktırma İlaçlarına İlgi Büyük

Dumansız Hava Sahası İçin atağa geçen Bakanlık toplumu bu kötü alışkanlıktan uzaklaştırmak için çeşitli uygulamalara imza attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Haziran 2011 08:20
Sigara Bıraktırma İlaçlarına İlgi Büyük

Dumansız Hava Sahası İçin atağa geçen Bakanlık toplumu bu kötü alışkanlıktan uzaklaştırmak için çeşitli uygulamalara imza attı.

Bakanlığın ve en fazla ilgi gören uygulamalarından biri olan sigara bıraktırma ilanında ücretsiz dağıtılması vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Rakamlar inanılmaz boyutlara ulaştı. Ispartalılar sigarayı bırakmak İçin adeta kuyruk oluşturdu.

KETEM, SDÜ Tıp Fakültesi, Gülkent Devlet Hastanesi, Toplum Sağlığı Merkezi ve Özel Davraz Yaşam Hastanesi’nde sigarayı bırakmaya yönelik yapılan faaliyetlere ilgi son derece yoğun oldu.

Sağlık Müdürü Süleyman Önal sigara bırakmaya yönelik ilacın ücretsiz dağıtımının KETEM, Gülkent Devlet Hastanesi Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yapıldığına belirtti.

Bu kötü alışkanlıktan kurtulmak amacıyla KETEM’e başvuran bin 898 kişiden 902 sine, Gülkent Devlet Hastanesine başvuran bin 219 kişiden 603’üne ücretsiz ilaç tedavisine başlandı.

ISPARTA KARARLI
Isparta’nın bu yönde çok kararlı olduğunu ve Sağlık Bakanlığı’nın bu yönde ki uygulamasının amacına ulaştığını belirten İl Sağlık Müdürü Süleyman Önal, “Sigarayı bıraktırma tedavisinin karşılığı her zaman alınıyor. En önemlisi de vatandaşların hayat kalitesi artıyor. Daha önce sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz ilaç temin edilmediği için bazı hastalar buna ulaşamıyordu. Sigara bırakma tedavisinde kullanılan ilaç, tedavi sırasında hekimlerin uygun gördüğü hastalara ücretsiz veriliyor. Ama her hastaya bu ilacın uygulanmasına gerek olmayabilir. Bazı hastalar için psikolojik destek yeterlidir. Hangi hasta için bu ilacın gerekti olduğuna hekim karar veriyor. Çünkü bu ilacın mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum