Sigara Kullanımı Tiyatroyla Önlenecek

''Sigarayı başlamayı engelleme projesi'' kapsamında sigaranın zararlı olduğunu öğrencilere tiyatro oyunlarıyla anlatılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2011 12:48
Sigara Kullanımı Tiyatroyla Önlenecek

Isparta Sağlık İl Müdürlüğü İl Tütün Kurulu, ''Sigarayı başlamayı engelleme projesi'' kapsamında sigaranın zararlı olduğunu öğrencilere tiyatro oyunlarıyla anlatıyor.

Sağlık İl Müdürlüğü İl Tütün Kurulu ile kurula destek veren Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Boşluk Tiyatro Topluluğu, ilköğretim okulu öğrencilerine sigaranın zararlarını anlatan tiyatro oyunu sergiledi. Okulda gerçekleştirilen oyunda, dumansız hava sahasının önemi ve bir sigaranın insan vücudunda açtığı tahribat anlatıldı.

Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal da, sigara kullanımını tamamen bitirmek için gerekli çalışmaları yürüttüklerini ve özellikle insanları bilinçlendirdiklerini söyledi.

Bu doğrultuda sigarayı başlamayı engellemek için da projeler yürüttüklerini dile getiren Önal, ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik de hem eğitim çalışmaları düzenlediklerini, hem de bu tür skeçlerle sigaranın zararlarını anlattıklarını bildirdi.

Önal, tiyatro oyununu sergileyen ekibe çiçek verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.