Sigarada İndirim Furyası Başladı

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile sigaraya uygulanan Özel Tüketim Vergi oranı yeniden düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2011 16:16
Sigarada İndirim Furyası Başladı

Bu değişikliğe bağlı olarak sigara üreticileri fiyatlarını yeniden belirledi.

Philip Morris/Sabancı, bütün markalarında 1 TL indirime gitti.

İndirimlerin diğer sigara üreticileri tarafından da uygulanması bekleniyor.

Bilindiği gibi, iki hafta önce yüzde 69’a çıkartılan sigaradaki ÖTV oranı yüzde 65’e çekildi.

Bakanlar Kurulu'nun tütün ürünlerinde 13 Ekim'de yüzde 69'a çıkardığı ÖTV oranı, 31 Aralık 2012'ye kadar yüzde 65 olarak uygulanacak.

Tütün içeren purolar, uçları açık purolar ve sigarilloların vergi oranları 13 Ekim'de yüzde 30'dan yüzde 69'a, asgari maktu vergi tutarları ise 0.1325 liradan 0.1450 liraya çıkarılmıştı. Tütün içeren sigaraların ve tütün yerine geçen maddelerden yapılmış sigaraların da vergi oranı yüzde 63'ten yüzde 69'a, asgari maktu vergi tutarı da 0.1325 liradan 0.1450 liraya yükseltilmişti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Programı (OVP) ve Orta Vadeli Mali Planı (OVMP) açıklamak üzere düzenlenen basın toplantısında, ÖTV düzenlemesinden toplam gelir beklentilerinin 5.5 milyar lira olduğunu, bu tutarın 2.8 milyar TL'sinin tütünden geleceğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.