Sigortanız Yoksa Bu Haberi Mutlaka Okuyun

Genel Sağlık Sigortası tüm vatandaşlar için 2012 yılından bu yana zorunlu hale geldi. Bu tarih itibariyle herhangi bir sigortalılığı bulunmayan kişilerin gelir testine girerek test sonucuna göre GSS primi ödemesi gerekiyor.

Yayınlanma:
Sigortanız Yoksa Bu Haberi Mutlaka Okuyun

Genel sağlık sigortası, 5510 sayılı yasa ile 01/01/2012 tarihinden itibaren tüm vatandaşlar için zorunlu hale geldiğini hatırlatan SGK İl Müdürü Mustafa Durgut “Bilindiği üzere genel sağlık sigortası 5510 sayılı yasa ile 01/01/2012 tarihinden itibaren tüm vatandaşlarımız için zorunlu hale gelmişti. Bu tarih itibariyle herhangi bir sigortalılığı bulunmayan ve Türkiye’de yaşayan kişilerin gelir testine girerek test sonucuna göre GSS primi ödemesi gerekiyor” dedi.

Durgut “Gelir testi sonucu asgari ücretin üçte birinden az çıkanların prim borçları tamamen silinecek. Ayrıca, yapılacak gelir testi sonucuna göre borçlar yeniden tespit edilerek, tespit edilen borcun aynı kanunun yapılandırma maddesine göre yapılandırılması sağlanacak. Bu şekilde yapılandırılan GSS prim borçlarının ilk taksitinin ödenmesi ile vatandaşlarımızın sağlık hakkından faydalanması da sağlanacaktır” dedi.

SGK İl Müdürü Durgut “11.09.2014 tarihinde yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba kanun ile gelir testi yaptırmayan vatandaşlarımıza gelir testi yaptırmaları için 6 ay süre verildi. Yine sürenin 6 ay daha uzatılması yetkisi bakanlar kuruluna bırakıldı. Ancak, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar ödemiş oldukları genel sağlık sigortası primi ile gecikme cezası ve gecikme zammı tutarları iade edilmeyecektir. Böylece adına re ’sen GSS primi tahakkuk eden 5.308.755 kişinin yeniden gelir testine girerek sağlık hakkından faydalanma imkânı getiriliyor” şeklinde konuştu.

Vatandaşların Gelir testi yaptırdıktan sonra SGK’ya gelmelerini öneren Durgut “gelir testine başvuru için son tarih 31 mart 2015, GSS borçlarının yapılandırılması için başvuru son tarih 30 nisan 2015” bilgisini verdi.

Durgut “Daha önce gelir testine girmemiş olanların kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 6 ay içerisinde yani 31 Mart 2015 tarihine kadar kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurarak gelir testi yaptırmaları gerekiyor. Yapılan gelir testi sonucu adlarına GSS prim borcu çıkan vatandaşlarımızın ise borçlarını yapılandırmaları için 30 Nisan 2015 tarihine kadar kuruma başvurmaları gerekiyor” şeklinde sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum