Sıkışınca Atatürkçü Oluyorlar!

Sıkışınca Atatürkçü Oluyorlar!

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Kasım 2017 17:40
Sıkışınca Atatürkçü Oluyorlar!

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Isparta’da gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Atatürkçü çıkışlarının” takiye olduğunu ileri süren Çölaşan “Sıkıştılar ve sıkışınca Atatürkçü oluyorlar” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Süleyman Demirel Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen “Atatürkçü Düşünce ve Eğitim Çalıştayı”na katılmak üzere geldiği Isparta’da derneğinin il merkezinde gazetecilerle bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Çölaşan, son günlerde AK Parti çevrelerindeki Atatürkçü söylemlere değindi.

“ATATÜRKÇÜLÜKTE SAMİMİYSEN LAİK EĞİTİME DÖN”
Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çöalaşan, “Sayın Cumhurbaşkanına inanmaya kalksak çok güzel bir şey. ‘Yaşadığı tecrübeler sonrasında geldiği nokta gerçekten olumlu. Öğrenmenin yaşı yoktur. Bu çok güzel bir şey’ diyeceğiz ama durum öyle değil. Bu noktaya geliyorsa eğitimin de imam hatipleştirilmekten vazgeçilip. Laik eğitime dönmesi gerek. Cumhuriyet bir devrimdir. İlkeleri ile bir bütündür” dedi.

“OY KAYGISI İLE HAREKET EDİYORLAR”
ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, “Sıkışınca Atatürkçü oluyorlar. Çok çabuk ak ve kara diyebiliyorlar. Bugün kabul ettiğini ertesi gün reddede bilir. Oy için yapıyor. İsteriz ki tecrübeleriyle doğrunun Atatürk olduğunu, bilim olduğunu anlasın. Bu sadece temenni tabi. Sıkıştılar ve son başvurdukları yer Atatürk. Atatürkçü kesimi etkilemeye çalışıyorlar. Atatürk sevgisiyle büyüyen ve çok politik görüşleri olmayan belli kitleleri etkilemeye çalışıyor. Atatürk sevgisi olup ta AKP’ye oy veren çevreleri etkilemek istiyorlar” görüşünü savundu.

“İÇERİYE FARKLI DIŞARIYA FARKLI”
Hükümetin dışarıya karşı dik ve net bir duruşunun olmadığını kaydeden Çölaşan, “Dışarıya karşı dik ve net bir duruş yok. İçeriye farklı dışarıya farklı konuşuyorlar. O ‘eyyy’ diye yaptığı çıkışlar içeriye dönük çıkışlar. Amerika’ya gittiğinde yaptığı konuşmada bize ‘Amerika bizden özür diledi’ diye anlatılıyor. Konuşma metinlerine bakıyorsunuz öyle bir şey yok. Bize yüksek sesle konuşuyorlar ama dışarıda öyle değiller” dedi.

“SÖMÜRGE ÜLKESİ MİYİZ?”
Reza Zerrab’ın yargılanması konusuna da değinen ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, “Zarrab olayında BM kararı ile yasak konmuşsa suç işlemiş oluruz. Amerika’yla uluslararası bir anlaşma imzalamışız. Amerikan yargısının delillerini Türkiye için geçerli saymışsın. Resmen kapitülasyon. Burası sömürge mi? Amerika şimdi diyor ki ben delilleri koyuyorum kabul etmek zorundasın. Böyle bir şey olabilir mi? O anlaşmayla zor durumdalar. Meclise getirdiğin bakan rüşvet batağına boğulmuş” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE BAŞKANLARI HAKKINDA GEREĞİNİ YAPIN”
Çölaşan, görevinden istifa ettirilen Belediye Başkanları konusuna da değinerek “Aynı şeyi belediye başkanlarına yapıyor. Belediye başkanları FETÖ’den mi gitti. Eğer öyleyse gereğini yapın. Yolsuzluktan mı gitti? Eğer öyleyse yine gereğini yapın. Neyden gittiyse gereğini yap. Ama yok; ne kadar kokuşmuş bir yolsuzluk içerisinde olduklarını görüyoruz” dedi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, ADD Şube Başkanlığı’ndaki buluşmasının ardından Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Atatürkçü Düşünce ve Eğitim Çalıştayına katıldı.
Çöalşan çalıştayın ardından Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu’nu da makamında ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum