Sıkıysa Üfleme Dönemi Başladı

Alkol düzenlemesi sonrası alkolmetreyi üflemeyi reddeden sürücülere 2 bin lira ceza kesilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2013 12:39
Sıkıysa Üfleme Dönemi Başladı

AK Parti'nin verdiği önergenin kabulüyle, turizm bölgeleri de dahil22.00 ila 06.00 saatleri arasında perakende alkol satışı yasaklandı.Sabah gazetesinden Evrin Güvendik'in haberine göre; yasanın getirdiği bir başka önemli düzenleme de teklifte 1.00 olanalkollü araç kullanmadaki promil sınırının 0.50'ye çekilmesi oldu.

ALKOLMETREYİ ÜFLEMEYENE 2 BİN LİRA CEZA
Trafik kontrolunda alkolmetreyi üflemeyi reddeden sürücülere de 2 bin lira ceza kesilecek ve ehliyetlerine iki yıl el konacak. Yasanın görüşmeleri sırasında iktidarla muhalefet arasında sık sık tansiyon yükseldi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün, "Siyaset kurumu ahlaka dayanır ama bu sizde yok. Nasıl insanlarsınız böyle" sözleri kavga çıkardı. AK Parti ve CHP milletvekillerinin kürsüye doğru yönelmesiyle arbede yaşandı.

"4. MURAD'A RAHMET OKUTTUNUZ"
CHP'li Veli Ağbaba kürsüde, içki yasağı uygulayan 4'üncü Murad'ın fotoğrafını göstererek şunları söyledi: "Uludere katliamının emrini veren Başbakan alkollü müydü, Madımak'ı yakanlar alkollü müydü, Reyhanlı'da saldırı emrini veren caniler alkollü müydü? Herkesin 4. Murat'tan özür dilemesi lazım, ona rahmet okuttunuz."

SABAHA KARŞI KAVGAYLA YASALAŞTI
Meclis alkol ve sigara yasaklarının kapsamını genişleten düzenlemeyi yasalaştırmak için sabahladı. TBMM Genel Kurulu'nun Perşembe saat 14.00'te başlayıp, Cuma sabahı 06.58'te nokta koyduğu 17 saatlik mesaisinde tansiyon sık sık yükseldi, AK Partili ve CHP'li vekiller arasında arbede çıktı. Kürsüönündeki arbede sırasında CHP'li Özgür Özel ve Mevlüt Aslanoğlu, AK Partili vekillerce tekmelenirken, kavganın büyümemesi için Genel Kurul'a ara verildi. Aranın ardından CHP'nin terk ettiği Genel Kurul'da yasa MHP'li 4 milletvekilinin ret oyuna karşılık 191 AK Partili milletvekilinin oyuyla kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum