Şimdi Sıra Lisede!

Şimdi Sıra Lisede!

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2019 19:35
Şimdi Sıra Lisede!

Hızırbey Mahallesinin başarılı muhtarı Zeynep Yiğit, mahallesinde lise yapılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Yiğit, daha önce de Erdoğan ile görüşerek mahallesine ortaokul yaptırmıştı.

Hızırbey Mahallesi Muhtarı Zeynep Yiğit, bugün Isparta’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup vererek, mahallesine lise yapılmasını istedi. Yiğit, daha önce de Erdoğan’ın Isparta ziyaretinde aynı şekilde mahallesine ortaokul istemişti.

İşte O Mektup;
Hızırbey Mahallesi 20 bin nüfuslu, 8 bin seçmeni olan ve 115 bin hektar olan bir mahalledir. Yani mahallemiz Isparta merkezin en büyük mahallelerinden birisi olup şuan itibariyle en çok tercih edilen mahalledir. Aynı zamanda nüfusu her geçen gün sürekli artmakta olup genç nüfus çok yoğundur.

2010 referandumu için Isparta’ya geldiğiniz zaman Isparta Süleyman Demirel Havalimanı yolunda mahalle sakinlerimizle birlikte yolunuza çıktık ve bizleri kırmadınız yolculuğunuzu keserek bizleri dinleriniz. O gün mahallemize ortaokul istemiştik ve sizlerin uygun görüşü ile mahallemize Hızırbey Ortaokulu yapıldı. Okulumuz 2016 Şubat’ında 72 öğrenci ile açıldı. Şu an 876 öğrencisi olup ilimizin en çok tercih edilen okulu olmuştur. Okul müdürümüz Sayın Tevkif Akar okulumuzun kurucu müdürü olup çok gayretli, örnek, özverili ve başarılı çalışmaları ile okulumuzu çok kısa süre içerisinde hem akademik hem de sosyal, kültürel ve sportif anlamda çok başarılı bir okul haline gelmesini sağlamıştır.

Mahallemizin ortaokul sorunu sizlerin sayesinde sona ermiştir. Ancak liselere geçiş sisteminin yeni haliyle adrese dayalı olması nedeniyle mahallemizde lise sorunu olmuştur. Mahallemizin çevresindeki mahallelerle birlikte toplam 6 mahalleye hizmet edecek bir lise yapılmasını istiyoruz. Daha önce bu konuyla ilgili olarak milletvekillerimiz ve önceki valimiz ile görüşülerek bizim yani Hızırbey Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve Şehir Hastanemizin yapılıp faaliyete geçmesi ile atıl durumda kalan eski doğumevi üstünde bulunan ve şu anda tamamen atıl durumda bulunan eski sağlık meslek lisesi en son hali ile sağlık meslek yüksek okulu olarak kullanılan binanın lise olarak gerekli onarımlardan sonra yapılması uygun görülmüştür. Yani milletvekillerimiz ve sayın önceki valimiz 2019 yılı yatırımları içerisine alınması sözünü verdiler. Bahsedilen yere açılacak olan lise altı tane mahallemize (Hızırbey Mahallesi, Işıkkent Mahallesi, Batıkent Mahallesi, Dere Mahallesi, Yenice Mahallesi ve Turan Mahallesi) hizmet edecektir. Bu anlamda il merkezimize çok büyük yatırım olacaktır.

Muhtarlara gereken değeri ve önemi verdiğiniz için şahsım ve tüm muhtarlar adına şükranlarımızı sunarak bahsi geçen yere Anadolu Lisesi yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum