Şimdi Sözünüzü Tutun

Şimdi Sözünüzü Tutun

Yayınlanma:
Şimdi Sözünüzü Tutun

İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, Isparta'nın 36 bin dönüm tarım arazisi zarar gördüğünü belirterek, iktidara seslendi.

Başkan Tandoğan; "Isparta Merkez köyleri Yakıören ve Gelincik, Şarkikaraağaç, Atabey, Gönen,Yalvaç, Aksu, Eğirdir ve Gelendost ilçelerimiz ve bu ilçelerimize bağlı 95 köyümüzde 23.05.2020 tarihinde sabaha karşı tarım arazilerinde zirai don olayı gerçekleşmiştir. hafta içerisinde yaşanan don ve soğuk olayı nedeniyle 36 bin dönüm tarım arazisinin zarar gördü.

Don afeti nedeniyle Isparta’da 10 bin çiftçimiz mağdur durumdadır. Üreticilerimizin gül, kiraz, ceviz, kayısı, fasulye, domates, biber, salatalık, patlıcan ve karpuz bahçeleri don nedeniyle çok büyük zarar görmüştür. Ziraat Odası Başkanı Müstahattin Can Selçuk, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar başkanlığında yapılan online toplantıda Isparta’da dondan etkilenen çiftçilerin mağduriyetini iletmiştir.

Üreticilerimizin ürünlerinin %32 si TARSİM tarafından sigortalı durumdadır. %68 çiftçimiz ise gerek maddi sıkıntılardan, gerekse konuya vakıf olmadıkları için sigorta yaptıramamışlardır. Sigortası bulanan %32 çiftçimiz de Tarsim eksperlerinin bir çok yerde yaptığı yanlış ve taraflı raporlardan dolayı mağdur edilecek ve zararını karşılayamayacaktır.

Hükümetimiz üretimle düzelebilecek bir ekonomik zorluğun karşısında çiftçilerimizin yanında olmalıdır. Üretimi desteklemeli ve yaşanan afetler nedeniyle zararların karşılanabilmesi için elinden geleni yapmalıdır.

Milletvekilimiz Recep Özel geçtiğimiz günlerde “Tarıma ve Üretime yönelmeliyiz” demişti. Doğru söze ne denir. Şimdi biz de bu sözlere itimat ederek Isparta Milletvekillerimizin bölge üreticilerimizin sorunlarını bir an evvel TBMM’ ne taşıyarak konunun bir an evvel çözümlenmesine destek olmalarını bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.