Şimdi Uçuruyorlar

ER-AH Havacılık Uçuş Eğitim Okulu’ndan mezun olan 20 pilot, sektörde 3 bin 500 avro maaşla işe başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2012 19:56
Şimdi Uçuruyorlar

ER-AH Havacılık Uçuş Eğitim Okulu’ndan mezun olan 20 pilot, sektörde 3 bin 500 avro maaşla işe başladı. Cumhuriyetin yüzüncü yılında uçak sayısının 750’ye çıkacağını belirten ER-AH Genel Müdürü Erdoğan Cabıoğlu’na göre, kendisini iyi yetiştiren ve iyi derecede İngilizce bilen birinin havacılık sektöründe işsiz kalma şansı yok

2023’TE 750 UÇAK
250 MİLYON YOLCU
Akdeniz ve Ege bölgelerinin tek tam yetkili Havayolu Nakliye Pilotu Lisansı veren ER-AH Havacılık Okulu, mezunlarını vermeye başladı. O mezunlar arasından 20’si kaptan pilot sıfatıyla kokpitlerde yerini aldı. ER-AH Genel Müdürü Erdoğan Cabıoğlu’na göre Türkiye’de 2023’te 700-750 uçakla 250 milyon yolcunun taşınacak olması kalifiye elemana ihtiyacının şimdiden giderilmesi anlamına geliyor.

DERSLER ELEKTRONİK KİTAPTA
ER-AH, pilot adaylarının 14 ders kitabını Ipad aracılığıyla elektronik ortama taşıyarak büyük bir kolaylık sağladı. Cabıoğlu, “Bu sistem sayesinde 650 saatlik uzunca bir teorik eğitim için zaman ayıramayacak şartlarda çalışan veya şehir dışında olup da buradaki örgün eğitime iştirak etmekte sıkıntı yaşayan öğrencilerimize de pilotluk eğitimi verebileceğiz” dedi.

Türkiye’de havacılık sektörüne pilot yetiştiren üç özel havacılık okulundan biri olan ER-AH Havacılık Uçuş Eğitim Okulu 2 buçuk yıl içinde 50 pilot adayını mezun etti. Havayolu Nakliye Pilotu Lisansı almaya hak kazananların yüzde 15’ini bayanlar oluşturdu. Lisansı alan 20 kişi 3 bin 500 avro maaşla kokpitlerdeki yerlerini aldı.

3 BİN 500 AVRO İLE BAŞLIYORLAR
2 buçuk yıldan bu yana Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden aldıkları yetki çerçevesinde faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten ER-AH Genel Müdürü Erdoğan Cabıoğlu, yakın zamandan 25 havacılık okulu öğrencisini daha mezun edeceklerini iletti.

Antalya ve Isparta Süleyman Demirel Havalimanı başta olmak üzere çevredeki 15 havaalanında eğitim verildiğini kaydeden Cabıoğlu, “ Mezunlarımız 3 bin 500 avro maaşla ikinci kaptan pilot olarak işe başlama imkanına sahip.

8 bin avroya kadar maaşını yükseltebilir. Okulumuzda uçuş konusunda deneyimli 13 idari personel, 14 uçuş öğretmeni, 4 teknik ekiple toplam 817 saatlik yer dersi, 217 saatte uçuş eğitimi veriliyor” dedi.

2023’TE 250 MİLYON YOLCU
TAŞINACAK KALİFİYE ELEMAN ŞART
18 ay süren eğitimi bedelinin KDV dahil 56 bin avro olduğunu ileten Cabıoğlu, “Pilotluk çok prestijli bir meslek. Çok ciddi eğitim almaları gerekiyor. İşin yüzde 50’si İngilizceyi iyi bilmek. Hafıza, dikkat, seviye, psikoter gibi testlerden başarıyla geçmesi gerekiyor.

Kendini iyi yetiştiren, iyi derecede İngilizce bilen, üniversite mezunu bir kimse pilotluk eğitimim tamamladıktan sonra rahatlıkla iş bulabilir. Türkiye’de bundan 10 sene önce 100 uçak vardı ve 10 milyon yolcu taşınıyordu. Şu an 400 uçak var ve taşınan yolcu sayısı 120 milyon.

2023’te 700-750 uçağın uçması demek 250 milyon yolcunun taşınması demek ki bu sektör için ciddi alt yapının oluşturulması ve yeterli sayıda pilotun olması anlamı taşıyor. O nedenle sektörde kalifiye elemana duyulan ihtiyaç artıyor” diye konuştu.

DERS KİTAPLARI
ELEKTRONİK ORTAMDA
ER-AH’ta İran ve Almanya’dan gelen 5 pilot adayının eğitim gördüğünü aktaran Cabıoğlu, öğrencilerin ders gördüğü 14 ders kitabını Ipad aracılığıyla elektronik ortama taşıdıklarını da iletti.

Cabıoğlu, “Öğrencilerimiz bu sayede kitaplarını yanında taşıma imkanına sahip oludular. Kursiyerlerimiz istediği ortamda ders çalışma imkanına sahip” dedi.

Elektronik kitap sayesinde uzaktan eğitime geçmeye hazırlandıklarını da aktaran Cabıoğlu, “Bu sistemde amaç, 650 saatlik uzunca bir teorik eğitimi buraya ayırmayacak şartlarda çalışan veya şehir dışında olup da buradaki örgün eğitime iştirak etmekte sıkıntı yaşayan öğrencilerimize de pilotluk eğitimi verebilmek.

Derslerin yaklaşık yüzde 25ile 30’unu kurs ortamında görecek öğrencilerimiz yüzde 70’lik kesimini kendi ortamlarında ders çalışarak sınavlara hazırlanabilecekler” bilgisini verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.