Şimdide Afyon’a Baleyi Sevdiriyor

Şimdide Afyon’a Baleyi Sevdiriyor

Yayınlanma:
Şimdide Afyon’a Baleyi Sevdiriyor

Isparta’da 12 yıldır yetiştirdiği başarılı öğrencileri ile gurur duyan Bale Eğitmeni Nataliya Gorelova, Afyonkarahisar’da da Bale Sanat Merkezi açmak için çalışmalara başladı.

28 Haziran’da Isparta’da yıl sonu resitali hazırlıkları yapan Bale eğitmeni, Kareograf Pedegog Nataliya Gorelova Nataliya Gorelova, Ramazan Ayı öncesi Afyonkarahisar’da yaptığı görüşmeler sonunda Bale Sanat Merkezi açmaya karar verdi. Nataliya Gorelova, Rehberlik Araştırma Merkezi’nde bazı öğrenci velilerine bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda bale sanatının önemini anlatan Nataliya Gorelova, bale eğitimi verecek kişilerin klasik bale üzerine Devlet Konservatuarı’ndan mezun olmaları gerektiğini ve kesinlikle Pedagoji okumaları gerektiğini söyledi.
21 Haziran Cuma günü Afyon’a giderek Hattat Karahisari Kültür Merkezi’nde bir toplantı daha yapacağını ifade eden Nataliya Gorelova, “Isparta’da 12 yıldır Bale Sanat Eğitim Merkezi’m var. Isparta’daki merkezimizden çok güzel öğrenciler yetiştirdik. Şimdi Bale Sanat Eğitim Merkezi’nin bir şubesini de Afyon’da açmayı düşünüyorum. Çünkü buradaki insanlardan çok talep ve istekler aldık. Bugün yaptığımız toplantıda öğrenci velilerine bale sanatı ve çalışmalar ile ilgili bilgiler sundum. Bale Sanat Eğitim Merkezi’mize her öğrenciyi alamayacağımız için, bana yetenekli ve bu sanatı yapabilecek öğrenciler lazım. Bu nedenle 21 Haziran Cuma günü Hattat Karahisari Kültür Merkezi’nde bir toplantı daha düzenleyeceğiz” dedi.



“BALE, GAYRET VE DİSİPLİN İSTEYEN BİR SANATTIR”
Klasik Bale sanatının 600 yıllık bir geçmişi bulunduğunu ve kuşaktan kuşağa bugünlere kadar taşındığını kaydeden Bale Sanat Merkezi Kurucusu ve Eğitmeni Nataliya Gorelova, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Bale sanatı, Türkiye’de de Devlet Opera Bale Konservatuarı ile gelişmiş bir vaziyettedir. Bu sanat dalı gerçekten çocuklara bir disiplin katar. İlk başlangıçta çocuklara biraz zor gelebilir, ama gün geçtikçe bu sanatın çok büyük faydalarını göreceklerdir. Bu sanatı en iyi şekilde sürdürenler ise Devlet Sanatçısı olabiliyorlar. Bale sanatı, çok büyük gayret ve disiplin isteyen bir sanattır. Aslında hayat tarzımızın bir parçasıdır. Bugün çocuklarımız nasıl sabahleyin kalkıp dişlerini fırçalamaları gerekiyorsa, bale sanatında da aynı egzersizleri düzenli şekilde yapmaları ve beslenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor. Bale sanatı alan öğrenciler, yürüyüşlerinden tutun da hareketlerine kadar okullarında ve bulundukları çevrelerde bir farkındalık yaratıyorlar. Bulundukları ortama bir zarafet katıyorlar. Ben bu eğitimi verebilecek bilgiye sahibim. Önemli olan çocuklarımızın bu eğitimi alma istekleri ve arzularıdır” diye konuştu.



HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.