Şimdiki Hedefleri Konaklamalı Turizm

Şimdiki Hedefleri Konaklamalı Turizm

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2018 12:48
Şimdiki Hedefleri Konaklamalı Turizm

Son yıllarda kırsal turizm de adından sıkça söz ettiren Güneykent ve Kuyucak’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı sertifikalı ‘Ev Pansiyonculuğu’ eğitimi başladı. Eğitime ilgi gösterenler ise yine kadınlar…

Gül’ün pembesi, lavanta’nın moru… Isparta’nın kapılarını kırsal turizme açan Güneykent ve Kuyucak’ta konaklamalı turizm için büyük bir adım daha atıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı eğitmeninin katıldığı ve bakanlık sertifikalı “Ev Pansiyonculuğu Eğitim Programı” başlatıldı.

Güneykent ve Kuyucak’ta uygulanan eğitimlere en fazla ilgiyi ise yine kadınlar gösterdi. Düzenlenen eğitimler sonrasında katılımcılara bakanlık sertifikası verilecek. Böylelikle Güneykent ve Kuyucak’ta konaklamalı turizmde hem kalite artmış olacak hem de yöre halkının geliri.



Konuyla ilgili Demokrat Gazetesi’ne konuşan Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, “Güneykent’te uzun süredir gül turizmi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Ancak, turizm konaklamalı olmazsa gelir getirmez. Bu turizmde altın bir kuraldır. Biz konaklamalı turizm için bir süredir belde halkımızla istişareler yapıyorduk. Ancak, herkes tabi sezonda kendi gül bahçesine gittiği için konaklamalı turizme, ev pansiyonculuğuna çok sıcak bakmadı. 2-3 ev pansiyonu ile başladığımız bu süreci inşallah büyütmek istiyoruz” dedi.

Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2 uzman eğitmen gönderdiğini kaydeden Gözgün, “Şimdi bakanlığımız Güneykent ve Kuyucak’a iki eğitmen gönderdi. 5 günlük bir eğitim programı düzenleniyor. Bu eğitimlerde hijyen, servis, yatak, banyo, sunum ve benzeri gibi konaklamalı turizmin tüm detayları ayrıntılı ve uygulamalı anlatılıyor. Program sonunda kursiyerlerimize bakanlık sertifikası verilecek. Öyle umut ediyorum ki, yeni sezonda hem Güneykent’te hem de Kuyucak’ta konaklamalı turizm büyüyecek” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından da bir paylaşım yapan Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, “Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüze yaptığımız müracaat sonrası Bakanlık uzmanları ile bir haftalık Bakanlık sertifikalı eğitim başladı . Güneykent ve Kuyucakta uygulanan eğitimlere müracaatlar yoğunluklu bayanlar oldu. Katılım memnuniyet verici sayıda. Bu konuda İl Müdürümüz Ali Göçer Beye ve ekibine Kurs eğitmeni Bahar Hanıma kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. 2019 yılının konaklamalı turizm sezonu olması temennisi ile tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum