Sinyalizasyon Yerine Hız Kesiciler Geliyor

İl Trafik Komisyonu, dün almış olduğu kararlarda hem trafiği rahatlatmak hem de maliyeti düşürmek amacıyla sinyalizasyon yerine başka çözümler buldu. Ayrıca çarşı merkezine tüp araçlarına 30 dakika müsaade edilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Temmuz 2014 13:48
Sinyalizasyon Yerine Hız Kesiciler Geliyor

Trafik Komisyonu dün Valilik Gül Toplantı Salonu’nda yoğun gündem maddeleriyle toplandı. Toplantıda vatandaşların ve kurumların taleplerini değerlendiren komisyon üyeleri önemli kararlara imza attı.

SİNYALİZASYON TRAFİĞİ YAVAŞLATIYOR

Üyeler şehrin hemen her yerinde sinyalizasyon olması dolayısıyla trafiğin kilitlendiğini ve bunun önüne geçmek amacıyla tedbir yönetimini değiştirdi. Bundan böyle sinyalizasyon yerine termoplast (Kalın) boyalar ve hız kesicilerle trafiğin akışı yönlendirilmeye çalışılacak. Hem maliyet düşecek hem de trafik sıkışıklığı bir nebze olsun engellenmeye çalışılacak.
TÜP KAMYONLARINA KISITLAMA GETİRİLDİ

Öte yandan komisyon yine vatandaşların talebi üzerine çarşı merkezine giren tüp kamyonlarına zaman kısıtlaması getirdi. Talepte en fazla 1 saat süre tanınması isteniyordu ancak komisyon bunu 30 dakikaya indirdi. Böylelikle tüp kamyonlarının çarşı merkezinde durma zamanı 30 dakikayla kısıtlandı.

OTOPARK ALANLARI BELİRLENECEK

Diğer taraftan İl merkezi genelinde otopark sorununa çözüm için bazı kamusal alanlarda yerüstü veya yeraltı otopark yapılması yönünde çalışmalar olması dolayısıyla İl Trafik Komisyonu il merkezinde otopark yapmaya uygun alanları belirleyecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum