Sinyalizasyonda Sorun Kalmadı

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik şubesi iki yıl önce başlatmış olduğu şehir içindeki sinyalizasyon çalışması ve tam otomasyonlu çalışmaları halka tanıttı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Kasım 2013 16:44
Sinyalizasyonda Sorun Kalmadı

Isparta Belediyesi iki yıl içerisinde şehir merkezinde bulunan de demode olmuş olan sinyalizasyon cihazlarını sökerek yerine led ışıklı cihazlar yerleştirdi. Ayrıca bu led ışıklar ile birlikte trafik yoğunluğuna göre de ışık sürelerini ayarlayarak araçların daha hızlı akışını sağladı.

Bu arada yeşil dalga sistemi ile de belirtilen km hız ile haraket edildiğinde hiçbir kavşakta beklenilmeden trafik akışı sağlandı. Ayrıca sinyalizasyon merkezi kurularak oluşan arızalar da anında çözüme kavuşuyor.

Yapılan çalışmaları tanıtan Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu önce şehir merkezinde ekonomik ömrünü tamamlamış sinyalizasyon cihazları göstererek başladı. Zabıta Müdürü İ. Cemil Aydoğdu, şehir merkezinde bulunan bazen çalışan bazen çalışmayan ve sık sık arıza yapan cihazları topladıklarını belirtti.

Toplanan ikaz cihazları sanki küçük bir tepeyi andırıyordu. Bu sökülen cihazların yerine led ışıklı sinyalizasyon direkleri dikildi. Aydoğdu, “251 adet led’li oto vericisi, 38 baş üstü ledli sistem, 261 animasyonlu yaya verici ve 30 adet gpr sistemli kavşak cihazı yenileme çalışması yapılmıştır. Ayrıca kontrolsüz kavşaklarda güneş enerjili flaşör sistemi yapılmıştır” dedi.

Aydoğdu, ayrıca tanıtımında, “bas buton” tabir edilen özellikle okul geçişlerinde konan yaya butonları konduğunu böylece öğrencilerin okullarına karşıdan karşıya geçerken büyük bir sorunun çözüldüğünü dile getirdi.

Aydoğdu, son günlerde Mimar Sinan Caddesindeki yoğunluğa dikkat çekerken bunun sebebi olarak da karayollarının çevre yolunda yaptığı çalışmadan kaynaklandığını belirtti.

Aydoğdu, sinyalizasyon çalışmaları ile yaptığı tanıtımın sonunda ise trafik lambalarının tamamının kontrol edildiği merkezde devam etti. Aydoğdu, “şehrimize yapılan bu sistem Türkiye’de sadece 6-7 ilde mevcuttur. Bu merkezimizden tüm kavşaklarımızı kontrol ediyoruz. Ayrıca arızaya geçen cihazlarımızı da buradan görerek anında tamirini gerçekleştiriyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum