Şirket İflas Etti İnşaat Durdu

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 21 Ocak'ta yaptığı 200 milyon TL'lik Kara Havacılık Okulu İskan Tesisleri ihalesini kazanan Koçoğlu İnşaat iflas etti, şirketin Isparta şantiyesindeki makine ve teçhizatına haciz getirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Kasım 2014 13:17
Şirket İflas Etti İnşaat Durdu

Kara Havacılık Okulu Projesi, Isparta gündemine Eyüp Avcular'ın ITSO Başkanlığı yaptığı 2000'li yılların başında düştü. Etimesgut Kara Havacılık Okulu'nun başka bir kente taşınacağı haberini alan ITSO yönetiminin başlattığı çalışmalar sonucunda ibre Isparta'ya doğru yönelmişti. ITSO Başkanı Avcular ve ekibi Isparta için hayati önem taşıyan bu müjdeli haberi yerel gazetelerin ön sayfasına kapak ilanı vererek paylaşmıştı.

Kara Havacılık Okulu'nun Ankara'dan Isparta'ya taşınma sürecinde çok kez olumsuzlukla karşılandı ve çok kez karar değiştirildi. ITSO'ya 2005 yılında başkan seçilen Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve ekibi de bu işin peşini bırakmadı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve uzmanları ile sağlanan ikili diyaloglar sayesinde her türlü sorun anında çözüme kavuşturuldu. Siyasiler de destek verince Isparta Kara Hava Okulu iskan tesisler inşaatı 200 milyon TL'lik muhammen bedel ile 21 Ocak 2011 tarihinde ihale edildi. İhaleyi Afyonkarahisar merkezli Koçoğlu inşaat kazandı ve şantiyesini kurdu. 2013'de Başkan olan Şükrü Başdeğirmen'de ITSO'nun kurumsal olarak sahiplendiği projesinin peşinde gitti, sürece her türlü katkıyı sağladı.

KOÇOĞLU İFLAS ETTİ

Isparta Kara Hava Okulu iskan tesisler inşaatının 2015 yılında bitirilmesi dört gözle beklenirken şok bir gelişme yaşandı. 2011 yılından bu yana iskan tesisleri inşaatın yükleniciliğini üstlenen Koçoğlu inşaatının ekonomik olarak zor duruma düştüğü ve mahkeme kanalıyla iflas erteleme kararı aldığı öğrenildi. Yaşanan bu olumsuzluk Isparta Kara Hava Okulu inşaatını yakından ilgilendiriyor. Zira Koçoğlu firmasının Kara Hava Okulu şantiyesindeki tüm makine ve teçhizatı üzerine haciz getirildiği bildirildi. 2015 yılında tamamlanıp Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilecek olan iskan tesisler inşaatında 2 yıl gecikme yaşanması bekleniyor. Bürokratik süreçlerin en az 1-1.5 yıl içinde tamamlanacağı, geriye kalan inşaat imalatının da 1 yılda bitirileceği öğrenildi.

AK Parti Isparta Milletvekillerinin firmanın batmasından doğan olumsuzluğun en kısa süre içerisinde giderilmesi yönünde görüşmelere başladıkları haber alındı.

İŞTE O PROJE

Isparta Kara Havacılık Okul Komutanlığı

İskan Tesisleri İnşaatı

Etimesgut-Ankara'da faaliyet gösteren Kara Havacılık Okul Komutanlığı'nın, Isparta Havaalanı yanında bulunan alana taşınması amacıyla gerçekleştirilen ihale kapsamında mevcut projede, 2 Adet Uçak Pisti, 2 Adet Helikopter Pisti, 8 Adet Taksi Yolu, 2 Adet Helikopter Apronu, 1 Adet Uçak Apronu ile Okul Karargah Binası, Meydan Hareket Binası, İtfaiye ve Arama Kurtama Binası, 1 Nolu Hangar, 2 Nolu Hangar, 3 Nolu Hangar, Saymanlık Deposu, Lojistik Destek Komutanlığı, Er Pavyonu Binası, 30 Yataklı Revir Binası, Turgay Tipi Disiplin Cezaevi Binası, 1 Nolu Teshin Merkezi, 2 Nolu Teshin Merkezi, 3 Nolu Teshin Merkezi, 500 m3 Su Deposu, 2.Kademe Binası, 600 Kişilik Yemekhane Binası, 600 Kişilik Servis Binası, Çöp Binası,İş Ocakları Binası,Paket Arıtma Tesisi Alt Yapı, İglo Tipi Cephanelik, Bölük Malzeme Deposu (20-1),Bölük Malzeme Deposu ( 20-2), Bölük Malzeme Deposu (20-3), 30 Araçlık Sundurma, Trafo ve Jeneratör Binaları, Nizamiye Binası, Giriş Takı, 1000 m3 Su Deposu, Öğretim Başkanlığı Binası, Teknik Eğitim Sitesi ve Uygulama Hangarı, Kurs Tabur Komutanlığı, İntikal Yemekhane Binası, Tabldot Binası, Kapalı Spor Salonu Binası, Konferans Salonu, Akaryakıt Aktarma İstasyonu, Uçuş Takip Binası, 10 Adet Nöbet Kulübesi, 1 Adet Kıta Yükü Cephanelik, Teknisyen Binaları'nın inşaatları gerçekleştirilmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.