Şişede Durduğu Gibi Durmaz

Vali Memduh Oğuz geçtiğimiz hafta uygulamaya başlanan alkol yasağı konusunda açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2013 16:45
Şişede Durduğu Gibi Durmaz

Vali Memduh Oğuz’un sivil toplum örgüt temsilcilerini ve vatandaşları kabul ettiği görüşmede; yönetimi ile birlikte hazır bulunan Isparta Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Hasan Özgüleç, Vali Oğuz’a teşekkür etti.

Halkın tercümanı olarak Vali Oğuz’a teşekkür ettiklerini belirten Özgüleç; “Sayın Valim geçtiğimiz günlerde alkol yasağına ilişkin olarak yazılı bir beyanatınız oldu. Halkın yoğun olarak yaşadığı yerlerde alkol kullanımına ilişkin olarak almış olduğunuz karar bizlerin yüreklerine su serpmiş oldu. Böyle bir düzenleme yaptığınız için halkın tercümanı olarak sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Alkol ile mücadele gibi bir amaçlarının olmadığını ifade eden Vali Memduh Oğuz ise; yapılan düzenleme ile alkol kullanımını sınırlandırma, alkol kullanımını kötü bir alışkanlık olarak gösterme amacında olmadıklarını belirtti.

Asayişle, emniyetle, can ve mal güvenliğiyle ilgili olarak bir düzenleme yaptıklarını belirten Vali Oğuz; “Tabi siz cemiyet olarak gençlerimiz başta olmak üzere vatandaşı kötü alışkanlıklardan uzak tutma gibi bir misyonunuz var. Bizim ise daha öncede söylemiş olduğum gibi can ve mal güvenliğine yönelik olarak almamız gereken tedbirleri var, bunun kamuoyu tarafından çok iyi bilinmesini arzu ediyorum.

Halk arasında benimde çok sevdiğim güzel bir tabir var; ‘Şişede durduğu gibi durmaz’ diye. Biz bu düzenlemeyle şişede durduğu gibi durmaz bölümüyle alakalıyız. Dolayısıyla bizim düzenlememiz içkiye bir yasak getirmek değildir. Ama halkın huzurunu tehdit eden, güvenliğini endişeye sevk eden uygulamaya biz müsaade etmeyiz, bu valinin de birinci görevidir…

İçki ruhsatı olan bir gazinoda, bir meyhanede, vatandaşın güvenli bir şeklide içki içmesini de temin etmek valinin görevi. İçkili mahal yerler neresiyse 18 yaşından sonra herkes içkisini içebilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu manada son derece sosyal, son derece laik, son derece çağdaş bir hukuk devletidir.

Ama tekrar adını koyalım, vatandaşın huzurunu temin etmek, güvenliğini temin etmek, iç huzurunu temin etmek de devletin vazifesidir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum