Sivil Toplum Hareketi ‘Evet’ İçin Sahaya İndi

Sivil Toplum Hareketi ‘Evet’ İçin Sahaya İndi

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2017 10:38
Sivil Toplum Hareketi ‘Evet’ İçin Sahaya İndi

Anayasa Değişikliği için halkoylamasına bir aydan kısa bir süre kala Sivil Toplum Hareketi Derneği de ‘evet’ için sahaya indi. Sivil Toplum Hareketi hafta sonu bir dizi çalışma ve ziyaret gerçekleştirerek Ispartalılardan ‘evet’ oyu istedi.

Anayasa Değişikliği için halkoylamasına sayılı günler kaldı. Siyasilerin yanı sıra demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum kuruluşları da referandum için hem renklerini belli etmeye hem de sahaya inip çalışma yapmaya başladı.

Sivil Toplum Hareketi Derneği hafta sonu yoğun bir programla sahaya indi ve Ispartalılardan ‘evet’ oyu istedi.

DERNEK ÜYELERİNE SEMİNER
Sivil Toplum Hareketi Derneği’nin ilk etkinliği Cuma akşamı Moda Park Toplantı Salonu’nda düzenlenen “Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi” semineri oldu. Sivil Toplum Hareketi İstanbul İl Başkanı Av. Orhan Çağrı Bekar ve İstanbul İl Başkan Vekili Av. Ömer Faruk Üstündağ STH üyelerine Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili bilgiler verdi. Dernek üyelerinin sorularına da cevaplar veren STH yöneticileri sahada yapılacak çalışmalarda vurgu yapılması gereken ayrıntıları da dernek üyelerine anlattı.

“TEK ADAM SÖYLEMİ ALGI OPERASYONUDUR”
Aynı zamanda 15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi de olan Sivil Toplum Hareketi İstanbul İl Başkanı Av. Orhan Çağrı Bekar, burada yaptığı değerlendirmelerde kamuoyunda bir algı operasyonu yürütüldüğünü kaydederek “Tek adam” olgusu üzerinden bir algı operasyonu yapılıyor. Maddeleri incelediğimizde böyle durumun söz konusu olmadığını açıkça görüyoruz. İnsanların gözünün içine bakarak yalan söylüyorlar” dedi.

“GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN EVET”
Referandum sürecinin yanı sıra 15 Temmuz Darbe Girişimiyle ilgili de değerlendirmeler yapan Bekar, “Güçlü Türkiye” için referandumda evet denilmesi gerektiğini savundu. Sivil Toplum Hareketi Derneği İstanbul İl Başkanı Av. Orhan Çağrı Bekar ve İl Başkan Vekili Av. Ömer Faruk Üstündağ, Isparta’da bir dizi ziyaret ve temasta da bulundu.

Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Sivil Toplum Hareketi Isparta İl Başkanı Mustafa Sağlam da “Anayasa Değişikliği için halk oylaması süreci siyasi bir süreç değil milli bir süreçtir. Biz bu süreçte Türkiye’nin yararına olacağına, Türkiye’yi güçlendireceğine inandığımız Anayasa değişikliği için evet diyeceğimizi ve evet için sahada çalışma yürüteceğimi daha önceden de duyurmuştuk. Bu kapsamda derneğimizin İstanbul İl Başkanı ve İl Başkan Yardımcısının da katkıları ile hafta sonu bir dizi çalışma yürüttük. Başta üyelerimizin aklındaki soru işaretleri olmak üzere yaptığımız ziyaretlerde neden evet denilmesi gerektiğini anlattık. Çalışmalarımız süreç boyunca devam edecek Referandum süreci bir siyasi mesele değil milli bir meseledir. Bu milli mesele için mücadele edip, destek vermek boynumuzun borcudur.Yeni Türkiye mimarları arasında bir tuğla da biz koyabilirsek ne mutlu bize” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.