Sivil Toplum Hareketi’nden Gündem Değerlendirmesi

14 Şubat Sevgililer Günü'nü Kutlayanlara Çok Kızdı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2018 13:02
Sivil Toplum Hareketi’nden Gündem Değerlendirmesi

Sivil Toplum Hareketi Derneği Isparta Şube Başkanı Mustafa Sağlam, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmeler yaptı. Sağlam’ın gündeminde, Afrin Harekatı, meslek örgütlerinin tavırları ve sevgililer günü vardı.

Sivil Toplum Hareketi Derneği Isparta Şube Başkanı Mustafa Sağlam, yaşanan güncel gelişmelere ilişkin bir değerlendirme yaptı.

Sağlam, Türk Tabipler Birliği’nin “Savaş toplum sağlığı sorunudur” yönündeki açıklamasıyla başlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Barolar Birliği ve Türk Tabipler Birliğinin tabelalarındaki Türkiye ve Türk isimlerinin kaldırılması gerektiği yönündeki açıklamalarıyla başlayan tartışmalara değindi.

Sivil Toplum Hareketi Başkanı Mustafa Sağlam; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz konusu tavrının arkasında olduklarını belirterek, devletin çeşitli dernek ve sendikalara yaptığı maddi yardımların da kaldırılmasını istedi. Bu tip faaliyetlerin gönüllülük esasına dayanan bir yaklaşımla yürütülmesi gerektiğini kaydeden Sağlam, toplum yararına faaliyet yürüten kuruluşların üyelerinin destekleri ile ayakta kalmaları gerektiğini savundu.

Son günlerde yaşanan “Türk Aydını” tartışmalarına da değinen Sağlam, “Anadolu’ya İngilizce bakıp, Fransızca düşünen, Yunan gibi hissedip Türkçe yorum yapan kişiye Türk Aydını denir, başka bela istemez” ifadelerini kullandı.

14 Şubat Sevgililer Günü hakkında da konuşan Sağlam, “Papaz Saint Valantine’nin sevgililer günü kutlanıyor. Bazıları o Papazın sevgililer gününü kutlamak için hediyeler almaya giderken, Bizim kahraman Mehmetçiğimiz o papazın çocukları ile savaşıyor” dedi.

Afrin Harekatı’nın sonuna kadar arkasında olduklarını dile getiren Sivil Toplum Hareketi Başkanı Mustafa Sağlam, “Allah Mehmetçiğimizin yar ve yardımcısı oldun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.