Siviller durdurdu, resmiler bağladı!

Trafik ekipleri ve güven timlerinin Cumartesi akşamı ortak yaptıkları motosiklet uygulamasında kontrol edilen 53 motosikletten 44’üne ceza yazıldı. 18 motosiklet ise trafikten men edildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2012 21:03
Siviller durdurdu, resmiler bağladı!


Emniyet Müdürlüğü Şehir İçi Trafik ve Güven Timi Ekipleri ortak yaptıkları çalışmada, tescilsiz motosikletler ile ehliyetsiz sürücüler üzerinde cumartesi akşamı uygulama yaptılar.

Saat 21.00’de başlayan motosiklet uygulaması, yaklaşık 3 saat boyunca devam ederken, çok sayıda tescilsiz motosiklet de trafikten men edildi.

Güven Timi Ekipleri ile ortak çalışan trafik polisi Isparta’nın çeşitli kavşaklarında akşam mesaisi yaptı.

İstanbul Caddesi üzerinde Doğtaş – Özkanlar ve Bolat Kavşağı, 135. Cadde’deki Emek Taksi Kavşağı, Yedişehitler Cuma Pazarı Kavşağı ile Sanayi BP Kavşağı’nda teyakkuza geçen trafik polisi, sivil giyimli Güven Timlerinin durdurduğu motosikletleri kontrol etti.

Güven Timleri, trafik ekiplerinin fosforlu kıyafetlerinin dikkat çekmemesi adına yapılan çalışma çerçevesinde, ışıkta bekleyen ve ‘toplama’ tabir edilen motosikletleriyle trafikte cirit atan sürücüleri yakalayarak büyük fayda sağladı.

Yapılan uygulamalara katılan Motosikletli Yunus Timleri de, tehlikeli araç kullanan sürücüleri kovalamaca sonucu yakalayarak trafik polisine teslim etti.

Emniyetten alınan bilgiye göre, 53 motosiklet ve sürücünün kontrol edildiği uygulama

kapsamında, kusurlu görülen 44’üne, 6 bin 549 TL para cezası uygulandı.

A2 sürücü belgesi bulunmayan 14 motosiklet sürücüsünün, Karayolları Kanunu’nun 36. Maddesi’nden mahkemeye sevk edildiği kontrollerde, 18 motosiklet de trafikten men edilerek çekicilerle yediemin otoparkına çektirildi.

Öte yandan trafik ekiplerinin yaptıkları çalışmalar kapsamında, yapılan GBT sorgulamasında araması bulunan bir kişinin de gerekli işlemler yapılmak üzere Asayiş Şube’ye bağlı ekiplere teslim edildiği aktarıldı.

Uygulama kapsamında, sürücü belgeleri bulunmayan ve yaşları 18’den küçük olan sürücülerden bazıları ailelerini arayarak, telefonla durumu bildirdi.

Bazılarının aileleri kontrol alanlarına gelerek çocuklarını teslim alırken, bazıları da çocuklarına motosikleti bırakıp eve gelmeleri telkininde bulundu.

 

FETİ KILIÇ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum