Siyaset Bir Kenara / Köylerde Gerçekten Şenlik Var!

Siyaset Bir Kenara / Köylerde Gerçekten Şenlik Var!

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2017 12:26
Siyaset Bir Kenara / Köylerde Gerçekten Şenlik Var!

Isparta Belediyesi Köy Buluşması programlarını hafta sonu Yenişarbademli ilçesinin Gölkonak Köyünde devam ettirdi. Isparta’nın en uzak yerleşim yerlerinden birisi olan Gölkonak Köyünde düzenlenen etkinliklere Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın belediye meclisi üyeleriyle birlikte katılırken, programa yine Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem de katıldı.

Çocukların gün boyu gönüllerince eğlendiği programın akşamki bölümünde Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümran Özdemir birbirinden güzel türküleri vatandaşlar için seslendirdi. Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü de köyde vatandaşların şeker ve tansiyon başta olmak üzere sağlık kontrollerini gerçekleştirdi.

Programın köylerinde düzenlenmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Gölkonak Köyü Muhtarı Abdullah Kaygısız, “Bizler gözden uzak, gönülden ırak bir köyüz. Bizi de unutmayıp, buralara kadar gelip böyle bir programı düzenlendiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiği için teşekkür eden Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem de, “Yenişarbademli’mizin tek köyü var, o da Gölkonak. Bu köyümüze de kendi mahallemiz niteliğinde davranıyoruz. Geçmişten bugüne hısım, akrabalıklarımız var. Arazilerimiz zaten iç içe geçmiş durumda. Önümüzde Yenişarbademli de gerçekleşecek projeler 2019’da vücut bulduğunda bütün tarım arazilerimiz toplulaşmış olacak, tarımsal sulamamız kapalı sulama sistemine geçmiş olacak. Dolayısıyla Gölkonak köyümüzde ve Beyşehir’e bağlı iki mahallemizle de tamamen tarımsal olarak bütünleşmiş olacağız. Isparta Belediye Başkanımıza böyle bir etkinliği düzenlediği için teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.



Köy buluşmalarının önemine dikkat çeken Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın konuşmasına geçerken çocukların ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganlarıyla karşılaştı. Günaydın, ‘Bir gün en büyük siz olursunuz inşallah’ diyerek konuşmasına başlayan Günaydın, “Köy muhtarımız Abdullah Bey bizim bu teklifimizi memnuniyetle kabul etti.

Kendisi hoşgörüsü, misafirperverliğin önemini bilen bir insan. Böyle bir muhtarınız olduğu için sizleri tebrik ediyorum. Bugün ev sahipliğini kuvvetli bir şekilde desteklemek için değerli belediye başkanımız Mustafa Erdem Beyde eşi ile birlikte yanımızda. Mustafa Başkanımız çok eskiden bildiğim değerli bir arkadaştır. Milliyetçiliğin, vatanseverliğin, memleket severliğin, hizmet etmek isteyen bir tavrı olan kişiliktir. Benim partimden değil ancak, kıymetli bir belediye başkanımız” şeklinde konuştu.

Köylere kazanç sağlamaları gerektiğini söyleyen Başkan Günaydın, “Netice olarak köylerimize umut olması gerekiyor. Umut kelimesi çok önemlidir. Bir insanda umut yoksa, kaybolduysa vay haline. Umutlu olmak zorundayız. Köylerimizle bütünleşmek istiyorum. Sizlere merhaba demeye geldim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.