Siyaset - Din Tartışması Büyüyor!

CHP İl Başkanı Vedat Şenol'un Erdoğan'a destek açıklaması yapan Memur Sen İl Temsilcisi Osman Akçil'i eleştirmesinin ardından tartışmaya Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Arıcı da girdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ağustos 2014 01:13
Siyaset - Din Tartışması Büyüyor!

CHP İl Başkanı Vedat Şenol'un Erdoğan'a destek açıklaması yapan Memur Sen İl Temsilcisi Osman Akçil'i eleştirmesinin ardından tartışmaya Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Arıcı da girdi.

İşte Eğitim Bir Sen Isparta Şube Başkanı ve Memur Sen İl Temsilcisi Vekili İhsan Arıcı'nın o açıklamaları;

Memur-Sen olarak siyasîlerin yapmış oldukları basın açıklamalarına cevap vermemeyi ilke etmemize rağmen, CHP İl Başkanı Sn; Vedat ŞENOL’un yapmış olduğu basın açıklamasının kurumsal olarak sendikamızı da muhatap alması sebebi ile cevap vermemiz gerektiğini düşünüyoruz.

4688 Sayılı Memur Sendikaları Kanunu’na göre bir devlet memurunun, memur sendikalarına üye olabilmesi, yönetim kuruluna seçilebilmesi ve sendika başkanı olabilmesi için görevinin başında olan bir memur olması gerekiyor. Herhalde CHP il Başkanı Sn; Vedat ŞENOL bunu bilmiyor.
Bir sivil toplum örgütü olan sendikalar, üyelerinin özlük haklarının yanı sıra toplumu ilgilendiren her konuda diğer sivil toplum örgütleriyle platform oluşturabilir, basın açıklamaları ve mitingler yapabilir. 12. Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile ilgili yapılan açıklama da bu bağlamda yapılmıştır. Yapmış olduğumuz açıklamanın da bir yanlışlığı yoktur. Hala açıklamamızın arkasındayız, arkasında olmaya da devam edeceğiz. 12 Eylül 1980 Darbesi’ne sebep olanların, bir kısım seçmeni tasvip etmemesine rağmen birleşebilen 9 Siyasî Parti’nin ve Paralel Yapı’nın, hemen bir halka etrafında kenetlenmesi ve Başkan’ımızın memuriyeti icabı giydiği ve Şerefle taşıdığı Cübbesi kullanılarak yapılan haberin Mahallî’den Millî Basın’a taşınması da kararımızın doğruluğunu fazlasıyla ispatlamıştır.

Sırası gelmişken Memur-Sen İl Temsilcimiz Sn; Osman AKÇIL’ın, Türkiye’miz geneli reklamının yapılmasına vesile olanlara, emeği geçenlere de teşekkür etmeden geçemeyeceğiz, malumunuz olduğu üzere reklamın kötüsü olmazmış!
Kaldı ki, halkımız ilk defa bir Cumhurbaşkanı seçecek. Böyle önemli bir olayla ilgili olarak bizlerin de elbette bir görüşü olacaktır. Başkaları bizim görüşümüze katılmayabilir. Bundan daha tabiî bir hal yoktur. Ancak, basın açıklamasında kullanılan fotoğraf ile farklı bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır. Memur-Sen İl Temsilcimiz Sayın Osman AKÇIL, sendika ile ilgili yapmış olduğu basın açıklamalarında, görev yaptığı kıyafetle bir fotoğraflı açıklaması olmamasına rağmen, CHP İl Başkanı’nın açıklamasında kullanılan fotoğraf ve üslup, ne yazık ki küçümseyici, ayrıştırıcı ve ötekileştirici olduklarını bir kez daha halkımıza göstermiştir.

Ülkemizi yarınlara layıkıyla taşıyacak kafası salim siyasetçilere bu dönemde daha çok ihtiyaç vardır. Bu sebeple CHP Isparta İl Başkanı Sayın Vedat ŞENOL’un, katılımcı demokratik hayatımızın vazgeçilmezi olan sivil toplum örgütlerimizden Sendikaların, ülkemizin ve milletimizin tarihî hayat sürecindeki en önemli olay sebebi ile kendi düşüncesini açıklamasını takdirle karşılaması gerekirken, kendi düşüncesinde olmayan Sivil Toplum Kuruluşları’nı tu kaka olarak değerlendirmesini aklı hür, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür Milletimizin sağduyusuna havale ediyoruz.

Başkan’ımız Sayın Osman AKÇIL’ın açıklaması, kurumsal bir kimlik ve sorumlulukla yapılmıştır. Bu ve benzeri açıklamaların bir onay ve tasvip makamından geçmesi, demokratik işleyişte düşünülemez. Sendika olarak ülkemize ve temsil ettiğimiz üyelerimize yaptığımız her açıklamanın değerlendirilmesi ve hesabının verilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu idrak ile kurulduğu günden bu yana zaman zaman kesintiye uğrayan Demokrasimizin, daha iyi demokratik işleyiş sürecinde yol alan Devletimizin en tepe temsil ve karar organı Cumhurbaşkanlığı Makamı’nın, bizzat vatandaş, Cumhur tarafından seçilmesi süreci en önemli adımdır. Sayın Başkan’ımızın adımıza yaptığı açıklamanın, Cumhuriyet’imizin daha fazla Demokratik Cumhuriyet olması ve Demokrasimize yapılan Balans ayarlarının son bulması yönünde bir tercih olduğunu, Aziz Vatandaşlarımızın takdirine sunuyoruz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum