“Siyaset, Futboldan Elini Çekmelidir”

“Siyaset, Futboldan Elini Çekmelidir”

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2019 17:39
“Siyaset, Futboldan Elini Çekmelidir”

Özel İdare Gençlikspor Yöneticisi Mehmet Akarsu, her seçim öncesinde siyasiler tarafından sporun hatırlandığı belirterek; “Biz, sürekli destek bekliyor ve istiyoruz. Ayrıca, artık siyasetin futbola karışmasını istemiyoruz” dedi.

Isparta 2. Amatör Ligi A Grubunda yer alan Özel İdare Gençlispor’un hem Yöneticisi hem Antrenörü olarak görev yapan Mehmet Akarsu, önemli açıklamalarda bulundu.

AKARSU; “SİYASİLER YİNE AMATÖR
SPOR KULÜPLERİNE VAADE BAŞLADI”
Dün saat 12.00’da Gazetemizi ziyaret ederek Genel Müdür Sami Toksöz ile görüşen Özel İdare Gençlispor Yöneticisi Mehmet Akarsu, ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bilindiği gibi önümüzde yerel seçimler var. Her seçim öncesi olduğu gibi futbola yine siyaset karışıyor. Oysa, şehrimizin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu var, Merkez Hakem Kurulu var.



“AMATÖR SPOR KULÜPLERİMİZ
İSYAN BAYRAĞINI ÇEKTİ”
Tabiki kulüplerimizin bir takım sorunları var. Örneğin, ilimizdeki yetersiz hakem olayından dolayı kulüplerimiz mağduriyet yaşıyor. Bu konuda kulüplerimiz neredeyse isyan bayrağını açma durumuna geldi. Ligden çekilme noktasına geldi. Siyasiler sürekli sözlerinde amatör spor kulüplerine destek vaadinde bulunuyorlar ancak ortada bir şey yok. Kulüplerimize hiçbir yardım yok. Hatta, bazı kulüplerimizin deplasmana gidecek otobüsün mazot parası bile yok. Seçim öncesi herkes amatör spor kulüpleri için sözler veriyor, sözler söylüyor ama seçimden sonra kimse oralı olmuyor.

“AMATÖR MAÇLARDA
AMBULANS BİLE YOK”
Maçlarda yaşadığımız hakem mağduriyetlerimizi ilettiğimizde ‘imkanlarımız bu, elimizdeki hakemler bu kadar ne yapalım?’ deniliyor. Maçlarda ambulans bile yok. Sağlık görevlisi de ona göre. Allah göstermesin maçlarda ciddi bir sakatlık veya ölüm tehlikesi durumu olsa bunun hesabını kim verecek? Emniyet tedbirleri de yetersiz. 2 polisle maç yapıyoruz. Olası bir olayda bu polis arkadaşlar 500 kişiyi nasıl zaptedecek.

“SADECE MADDİ DEĞİL,
MANEVİ DESTEK DE İSTİYORUZ”
Her zaman olduğu gibi yine seçimler yaklaşınca futbol siyasetin gölgesinde kalmaya başladı. Biz, sadece maddi destek istemiyoruz. Manevi destek de istiyoruz. Ben bunları sadece kulübüm adına söylemiyorum. İlimizde mücadele eden tüm amatör spor kulüpleri adına söylüyorum. Çünkü, bu sorunları hepimiz yaşıyoruz. Maçlarımızı tecrübeli hakemler yönetmesini istiyoruz. Siyasetin, futboldan elini çekmesini istiyoruz.

“ERHAN OTURAK ISPARTA’DA
SPOR ADINA BİR DEĞERDİR”
Amatör Futbol Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanımız sayın Erhan Oturak, Isparta sporu için bir değerdir ve ona sahip çıkılması gerekir. Ancak, görüyorum ki, kendisi yalnız bırakılıyor. Çünkü, tüm işleri kendisi yapmaya çalışıyor, çabalıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.