Siyasette Daha Aktif Olmalılar

TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) Başkanı Gözde Çağlar, kadına verilen seçme ve seçilme hakkının 79. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Aralık 2013 18:45
Siyasette Daha Aktif Olmalılar

KAGİK Başkanı Çağlar, 1934 yılında kadına verilen seçme ve seçilme hakkı ile demokratik ülkeler seviyesinde, çağdaş bir ülke olmanın da ilk adımının atıldığına dikkat çekti.

Kadınların toplumsal yaşamda erkeklerle eşit temsil edildiği, ekonomik özgürlüklerini elde ettiği, tüm karar süreçlerinde etkin olarak yer aldığı bir toplumun, çağdaşlığın vazgeçilmez koşulu olduğuna dikkat çeken Çağlar, “Kadınlar 19. Yüzyılda başlayan haklı mücadeleleri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz öngörüsü sonucunda birçok Avrupa ülkesinden daha önce seçme ve seçilme hakkı elde etmiştir. Atatürk kadınlara seçme ve seçilme hakkını verebilmek için önce onlara verdiği önemi ve değeri göstermiş, gittiği her ortamda, çıktığı her kürsüde kadınlarımıza verdiği önemi dile getirmiştir.”dedi.

Kadınların, ekonomik, siyasi ve yönetim kademelerindeki temsil oranlarının yükseltilmesi gerektiğine dikkat çeken Çağlar şöyle devam etti:

“Kadınlarımızın sosyal hayatın şekillenmesindeki rolü artık tartışılamayan, yalnız seçme ve seçilme değil diğer haklarından da azami derecede faydalanmalarını istiyoruz. Çünkü kadınlarımız sadece evde değil sosyal yaşamda da büyük etkiye sahiptirler. Özellikle son yıllarda kadınlarımızın ekonomik anlamda başarıları göz ardı edilemez bir gerçek. Ancak kadınlarımızın sadece iş yaşamında değil, siyasi yaşamda da yeterli sayıya oluşmasını istiyoruz. Ülkemizde kadınlarımızın, siyasi yaşamda yeterince olmadığını görüyoruz.

Eğer kadınlarımız siyasette olursa ülkemizin daha da güçlenmesinin önünde hiçbir engel kalmaz. Çünkü kadının bulunduğu tüm ortamlarda başarının en üst seviyelerde olacağı inancındayız. Kadınlarımızın gerek mecliste gerekse yerel yönetimlerde daha çok temsile sahip olmasını istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle demokrasi adına ülkemizde edinilmiş en büyük kazançlardan biri olan kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkını kazanmalarının 79. yıldönümünü kutluyor, saygılar sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum