Siyasi Leş Kargaları

Yılların CHP üyesi Mükerrem Selçuk’da seçim sonrası yaşanan tartışmaya dahil oldu. Selçuk, açıklamasında hem mevcut yönetimi hem de mevcut yönetimi eleştirenleri hedef aldı ve kayıkçı kavgasını bırakın da demokratik olmayan şu tüzüğü değiştirin dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Nisan 2014 12:09
Siyasi Leş Kargaları

Cumhuriyet Halk Partisinde ‘eskiler’ ile ‘yeniler’ arasında yaşanan tartışma büyümeye devam ederken, CHP’nin etkili isimlerinden Mükerrem Selçuk’ta yaşanan tartışmalara katıldı. Selçum hem nalına hem mıhına dercesine mevcut yönetimi ve o yönetimi eleştirenleri topa tuttu. Kayıkçı kavgasını bırakın mesajı veren Mükerrem Selçuk, parti tüzüğünün hala demokratik olmadığını savunarak, tüzüğü değiştirelim çağrısı yaptı.

ZÜBÜK BENZETMESİ YAPTI
Selçuk, CHP eski milletvekili Mevlüt Coşkuner ve eski il başkanı Yusuf Erdoğan’ın açıklamalarına atıfta bulunarak ‘dönem dönem siyasetin leş kargaları ortaya çıkar’ dedikten sonra geçmişte ve bugün yönetimde bulunan herkesi özeleştiri yapmaya davet etti. Selçuk basın yoluyla yapılan tartışmayı ise kayıkçı kavgasına benzetti. Selçuk, açıklamalarında “Aziz Nesin’in Zübük Romanını yazdığında zübük masummuş. Şimdiki zübükler daha çok gelişmiş” dedi. Selçuk, CHP Milletvekili Ali Haydar Öner'i de 'beleş milletvekili' diyerek eleştirdi. ajans32

KULÜP ERKETECİSİ
CHP’de seçim sonrası başlayan tartışmalara yılların CHP üyesi Mükerrem Selçuk’ta dahil oldu. Selçuk basın yoluyla yapılan tartışmanın doğru olmadığını söyleyerek “ben bu açıklamaları okuduğumda ortada bir kayıkçı kavgası yaşandığını görüyorum. Dönem dönem siyasetin leş kargaları çıkabiliyor. CHP’de yaşanan seçim sendromu dünün parti içerisinde tüzük maddelerinden kaynaklı olarak ortaya çıkan sorunları ile aynıdır. Geçmişte tüzüğün aynı demokratik olmayan maddelerinden faydalanan kulüp erketecileri bu partide iki dönem milletvekilliği yapmıştır” dedi.

DEĞİŞİM! HEMEN ŞİMDİ
CHP’nin acil bir değişime gitmesi gerektiğini söyleyen Selçuk “bu değişim sadece il yönetimi değişimi gibi düşünüldüğünde zihniyet ve demokratik kurallar değişmedikçe yeni bir şey ortaya çıkmaz. CHP’de sayın Baykal, sayın Kılıçdaroğlu ve devam olan zihniyet aynı kaldığı müddetçe siyasettin leş kargaları var olacaktır. Bu leş kargaları ileride boş kalan bir koltuk olur mu? Diye düşünerek ortaya çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

BU TARTIŞMALARI KINIYORUM
Bir CHP’li olarak basın yoluyla yapılan tartışmaları üzülerek izlediğini söyleyen Mükerrem Selçuk “siyaset ahlak, erdem ve özveri gerektirir. Bu gazeteler üzerinden yapılan tartışmaları bir CHP neferi olarak üzülerek izliyor ve kınıyorum. Bu kayıkçı kavgasını yürütenler ahlak şapkasını önüne koyarak düşünmeliler. Bu açıklamaların üstüne CHP idaresinde geçmişte ve günümüzde bulunan herkesi özeleştiride bulunmaya davet ediyorum” dedi.ajans32

BU TÜZÜK SİYASET BEZİRGANLARINA MEYDAN HAZIRLIYOR
CHP’nin acil bir tüzük değişikliğine gitmesi gerektiğini söyleyen Selçuk “bundan sonra bu kayıkçı kavgasını devam ettirirlerse herke gibi basın önünde tartışmaya devam ederiz. Bir CHP’li olarak bu partinin tek hatasının demokratik olmayan tüzük nedeniyle, rütbesi ne olursa olsun siyaset bezirganlarına meydan hazırlamasıdır” diye konuştu.

TARTIŞMA MECRASI MEDYA OLMAMALI
Mükerrem Selçuk açıklamasında “Mevcut yönetimin değişmesi, istifalar v.s. bunların hiç birisi bu yaşanan tartışmaların çözümü değildir. Değişmesi gereken yönetim değil, tüzüktür. Sayın Vedat Şenol’un açıklamalarını da o açıklamalara karşı yapılan açıklamaları da yersiz ve seviyesiz buluyorum. Başarısızlıkların da başarılarında ilk tartışılması gereken mecra medya değil, partinin en geniş katılımlı organları olmalıdır” dedi.ajans32

VEDAT ŞENOL'UN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN

MEVLÜT COŞKUNER'İN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN

YUSUF ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN

ALİ HAYDAR ÖNER'İN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum