Siyasi Partiler ve Kitle Örgütleri Cumhuriyet İçin Bir Araya Geliyor

Aralarında CHP, İşçi Partisi, ADD, Eğitim İş, TGB gibi çeşitli siyasi parti ve kitle örgütünün ortak çağrısıyla düzenlenen Cumhuriyet İçin Fener Alayı etkinliği 29 Ekim'de saat 17:30’da belediye önünden başlayacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ekim 2013 09:13
Siyasi Partiler ve Kitle Örgütleri Cumhuriyet İçin Bir Araya Geliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı son demokratikleşme paketinde özellikle andımızın okullardan kaldırılması büyük tepkiye neden olmuştu. Aralarında Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi, Eğitim İş, ADD, Eğitim Sen, Türkiye Gençlik Birliği gibi çok sayıda siyasi parti, dernek ve sendikanın yer aldığı ortak bir girişim tarafından özellikle andımızın kaldırılmasına vurgu yapılarak Cumhuriyet Bayramı bu yıl farklı bir etkinlikle de kutlanacak.

Saat 17:30’da Belediye önünde toplanacak olan ellerinde meşaleler, Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle Mimar Sinan Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na yürüyecek. Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Cumhuriyet sevdalıları olarak bizler, 29 Ekim Salı günü saat 17:30’da Isparta Belediyesi önünde Türk Bayraklarımız ve Atatürk posterlerimizle buluşuyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıldönümünde andımızı ve Onuncu Yıl Marşımızı okuyarak düzenleyeceğimiz fener alayına tüm halkımızı davet ediyoruz” denildi.

Öte yandan CHP, ADD, İşçi Partisi ve TGB’de yaptıkları açıklamalarda 29 Ekim Salı günü düzenlenecek olan Fener Alayına tüm yurttaşları davet etti. TGB üyeleri kafeler caddesi, Kaymakkapı Meydanı ve Mimar Sinan Cami önünde açtıkları stantlarda da vatandaşları fener alayına davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.