Siz Gidin Kupanız Postayla Gelecek

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun Antalya’da düzenlediği grup yarışmalarında puanlama hatası yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2013 17:00
Siz Gidin Kupanız Postayla Gelecek

Sonuncu ilan edilen Eğirdir Halk Oyunları Kulübü ‘nün aslında ikinci olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine yetkililer, temsilcimize ‘Siz gidin biz kupanızı postayla yollarız’ dediler

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun Antalya’da düzenlediği 31 ekibin katıldığı grup yarışmalarında final değerlendirmesinde puanlama hatası yapıldı. En başta sonuncu ilan edilen Eğirdir Halk Oyunları Kulübü sonuncu ilan edildiği ortala çıkınca Eğirdir ekibi gözyaşlarına boğuldu.

Döşemealtı Spor Salonu’nda 14 Nisan’da düzenlenen yarışma tam bir skandala sahne oldu. Yarışmaya, Antalya, Isparta, Burdur Ankara, Uşak ve Afyon’dan 31 ekip katıldı. Final değerlendirmesinde sonuncu ilan edilen Eğirdir Halk Oyunları Kulübü’nün aslında ikinci olduğu ortaya çıktı.
Hatayı fark eden yöneticiler vakit kaybetmeden puanlamaya itiraz ederek değerlendirmenin yeniden yapılmasını istedi. İtirazı dikkate alan Merkez Hakem Komitesi Eğirdir’i haklı buldu. Federasyon yetkilileri ikincinin Afyon ilan edildiğini böyle bir düzeltmenin salonda arbedeye neden olacağını belirterek, duyuruyu yapmak istemedi.

Yaşananları skandal olarak değerlendiren Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdürü, Durmuş Ali Arslan, ‘Bileğimizin hakkıyla ikinci olurken, federasyon yöneticileri bu unvanı bize yakıştırmadı. Arkadaşlarımızı özel güvenlik elemanlarının yardımıyla salondan çıkardılar. Buda yetmiyormuş gibi bize, “Siz gidin ikincilik kupasını postayla yollarız’ dediler. Haklı yenilen çocuklarımızın gözyaşlarını dindiremedik” dedi.

Kulübün çok zor şartlar altında yarışmalara katıldığını belirten Arslan, “Ben çocuklarımızı ek ders ücretlerimle Antalya’ya yolladım.

Karşılaştığımız tavır utanç verici. Birileri ahbap çavuş ilişkisi içinde yarışma düzenliyor sonrada çocuklarımızın onurunu kırıyor. Bugün Afyon ekibi ikinciliği kutluyor. Biz ise marketten satın alınıp postayla yollanacak kupamızı bekliyoruz” dedi.

Yarışmada hata yapıldığını kabul eden Halk Oyunları Federasyonu Antalya Temsilcisi Hasan Özer ise, yaşananları şöyle anlattı: “ Maalesef yapılan puanlama yanlış olmuş. Bu nedenle aslında ikinci olan Eğirdir Halk Oyunları Kulübü sonuncu ilan edildi. Kupa da Ayfon temsilcisine verildi. Tartışma yaşanmaması için de anons ve düzeltme yapılmadı. Genç arkadaşlarımızın mağdur edilmesine ben de üzüldüm. Program bitmeden düzeltme yapılmalıydı” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.