Sizce Yeterli Mi?

Şarkikaraağaç ilçesinde 27 bin kişiye iki ambulans düşüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ocak 2013 14:43
Sizce Yeterli Mi?

TOKİ tarafından yaptırılan, Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi daha sonra Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi olarak ismi değiştirilen yeni hastane Ambulans sıkıntısı çekiyor.

Isparta’nın en uzak ilçesi olan Şarkikaraağaç’ta Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi yaşanan ambulans sıkıntısı nedeniyle hem sağlık çalışanları hem de vatandaşlar büyük problem yaşıyor.

Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi envanterinde kayıtlı bulunan 2 adet ambulanstan birisi 112 diğeri ise Isparta’ya nakil için kullanılıyor. Geçtiğimiz yıllarda kaza yapan Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi’ne ait ambulans kullanılmayacak durumda olduğu için pert’e ayrılmıştı.
Acil durumlarda hastaların Isparta’ya sevk edilmesi gerektiğinde Yalvaç, Gelendost yada Yenişarbademli İlçelerinden ambulans çağrılıyor. Diğer yandan Şarkikaraağaç 112 Acil Servis İstasyonu envanterinde bulunan tek ambulans ise Yalvaç ilçesine bağlı Koruyaka köyü dahil olmak üzere, Beyşehir ilçe sınırlarında meydana gelen trafik kazaları ve diğer acil durum vakalarında merkez ve köylerdeki hastaların imdadına yetişmeye çalışıyor.

Konuya ilişkin olarak yetkililerden alınan bilgiye göre, ambulans sayısındaki yetersizlik nedeniyle zaman zaman çeşitli sıkıntılar yaşandığı dile getiriliyor.

Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi Gelendost’a 40, Yalvaç’a 35, Yenişarbademli ilçesine 50 km. uzaklıkta olmasından dolayı, Şarkikaraağaç’tan Isparta’ya hasta nakli olduğunda diğer ilçelerden Şarkikaraağaç’a gönderilen Ambulansların akaryakıt sarfiyatı hat safhada olmasından dolayı Devlet zarara uğratılıyor.

Haber Fatih Demirtaş

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum