Sizin Derdiniz Seçim Bizim Derdimiz Geçim

7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine sayılı günler kala vatandaşta seçim heyecanı yerine geçim mücadelesi hâkim durumda.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2015 19:02
Sizin Derdiniz Seçim Bizim Derdimiz Geçim

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine az bir süre kala, siyasetçiler sahneleri doldururken, seçim vatandaşın pek de umurunda değil.

Seçimlere 2 haftadan az bir vakit kalırken, esnaf ve vatandaş geçim mücadelesine odaklanmış durumda. Görüşlerini aldığımız Ispartalı esnaflar, Seçim havasına giremediklerini ve günü kurtarma çabasında olduklarını ifade ettiler.

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaret edilmeyen ve dertlerini dinlemeyen vekil adaylarına sitemlerini dile getiren çarşı esnafı “Günlerdir bu iş yerine iş yaptırmak için kimse gelmedi. Ödemelerimizi yapamıyoruz. Yarın kaygısı olan esnafın seçim heyecanı olur mu” şeklinde konuştu.

İNSANLAR EVE NASIL EKMEK GÖTÜRÜRÜM DERDİNDE
7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için dur durak bilmeden çalışan vekillerin ziyaret ve mitinglerinde coşkulu kalabalığın yanı sıra, bir de buzdağının görünmeyen tarafı var. ‘7 Haziran’da seçim varmış, benim neyime’ diyen halkın tek derdi eve ekmek götürebilmekte. Ayşe teyzenin, Mehmet amcanın tek derdidir; akşam evlerinde çorba kaynatabilmek. Çocuklarına giyecek elbise bulabilmek.

İNSANLAR GEÇİNEMİYOR
Yaklaşan genel seçimleri pek umursamayan halk, bu ayki elektrik faturasını nasıl ödeyeceği düşüncesinde. ‘Asgari ücretle geçinilmez diye bir şey yok. Geçinirsiniz’ açıklamasından sonra o maaş ile bir aileye bakabilme, ihtiyaçlarını karşılayabilme, kirayı ödeyebilme… velhasıl, istihdam sürsün diye mucizeler yaratmanın peşinde bizim halkımız.

İŞSİZLİK ARTIYOR
07 Haziran’da yapılacak genel seçimler bir yana insanlar iş bulamamaktan yakınıyor. TÜİK’in verilerine göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2015 yılı Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 401 bin kişi artarak 3 milyon 226 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 1 puanlık artış ile %11,2 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde; tarım dışı işsizlik oranı 1,1 puanlık artış ile %13,2 olarak tahmin edildi. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 3 puanlık artış ile %20 olurken,15-64 yaş grubunda bu oran 1,1 puanlık artış ile %11,4 olarak gerçekleşti.

SEÇİM HAVASI YOK, GEÇİM MESELESİ VAR
30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri, 10 Ağustos 2014 tarihinde Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanını belirlemek için yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi ve 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile birlikte 2 yılda 3 seçimin olması insanları yeteri kadar bezdirmiş durumda. Halk seçim derdine değil de, geçim derdine düştüğü için pek de seçimleri düşünmüyor.

HALK ÇÖZÜM YOLU BEKLİYOR
Yine bir seçimin içerisindeyiz ve diğerlerinden farklı olan bu seçimi ayıran özelliliğin, eskisi gibi bir heyecanının olmaması. Fakat çarşı ve pazarda yapılan söyleşiler, halkın çok büyük bir sıkıntıda olduğunu ve hayat pahalılığının dayanılmaz boyutlara geldiğinin bir göstergesi. Halk bu sıkıntıları aşmak için bir çözüm yolu bulunması taraftarı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum