Sizin Renginiz Hangisi?

Renk seçimi kadın için de erkek için de önemli bir detay.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2011 11:11
Sizin Renginiz Hangisi?

Nerede ne giyileceğini bilmek kadar, hangi rengin hangi ten renginde uyum sağlayacağı bilgisine sahip olmak da gerekir. Bu bilgi sizin kıyafetlerinizi olduğu kadar kişiliğinizi de ortaya çıkarır.

Çoğu insan kendine hangi rengin yakıştığı konusunda kararsızdır. Bir türlü kendine giden rengi bulamaz. Dilerseniz bu konuda size bir kaç ipuçu vermek isterim. Çünkü giydiğiniz renk sizi karamsar, fazla kilolu ya da olduğunuzdan solgun gösterebilir. Önce aydınlık, güneş ışığı alan bir odada, (fazla renkli döşenmemiş olmalı bu oda) hanımlar makyajınızı silin tabii ki beyler siz de ilgilenebilirsiniz.

Evet hepiniz üzerinize beyaz bir penye veya pamuklu bir gömlek gibi basit, düz bir üst giyin ve bu aşamada gardırobunuzda renkli ne varsa elden geçirin... Maviler, kırmızılar, turuncular, morlar, yeşiller ne varsa... Renkli bir havlu da olabilir, eşarplar da... Toplayın renkli ne buluyorsanız, yığın önünüze geçin ayna karşısına ve renkleri sırayla çene ya da boynunuzun altına koyup aynada bakın kendinize.

YAPAY IŞIKTAN UZAK DURUN

Siz siz olun mağazalardaki yapay ışıklardan uzak durun hatta alışveriş yaparken, renkli bir şeyler alırken mümkünse bir güneş ışığında görmeye çalışın gerçek rengini alacağınız kıyafet ya da eşyanın. Özellikle makyaj malzemesi alırken elinizde, kolunuzda değil, hep yüzünüzde deneyin ve seçiminiz mutlaka gün ışığında yapın. Teniniz sağlıklı parlıyor mu? Gözleriniz ortaya çıkıyor mu önce buna dikkat edin.

Ela ise yeşilliği ortaya çıkıyor mu, maviyse, kahve tonlarındaysa ışıltısı netleşiyor mu? Yoksa yüzünüz sararıp soluyor mu? Sanki gri bir yağmur bulutu mu yüzünüze çöküyor? Hangi renkle teniniz sağlıklı parlıyor? Yorgun da gözükmüyorsanız, gözünüzü kapatıp açtığınızda önce yüzünüz göze çarpıyorsa doğru renktesiniz. Bu konuda bir arkadaşınızdan da yardım isteyebilirsiniz.

Sıcak renkli teniniz varsa...

Sevgili okurlar eğer teniniz sıcak tonlara sahipse yani ten renginiz bej, buğday, şeftali tonlarındaysa hatta yaz kış bronz denilebilecek gibiyse size yakışacak renkler de sıcak tonlardadır. Sıcak tonlar; krem, fildişi, karamel, açıklı koyulu altın kahveler, çimen yeşili, turkuaz, petrol mavisi, haki, kızıl kahve, bakır, kurşini gri, bronz, güneş sarısı, hardal, menekşe, koyu şeftali, somon, mercan, domates kırmızısı, alev kırmızıdır.

Pembe, beyaz tenliler için

Eğer teniniz soğuk tonlamaya sahipse, yani porselen beyaz ya da pembe beyaz tenliyseniz, saçınız koyu kahve veya siyah olabileceği gibi küllü sarıysa o zaman size giden renkleri soğuk olanlardan seçmelisiniz. Soğuk tonlar; gül kurusu, koyu vişne, yakut kırmızısı, ahududu, fuşya, parlak bordo, mürdüm, zümrüt yeşili, lacivert, safir, pastel pembeler, menekşe, eflatun, lila, limon sarısıdır. Siyah ve beyazı bir arada en iyi taşıyanlar da bu renk tonlamasına sahip kişilerdir. Ama bazen soğuk tonlamaya sahip olup da sıcak renklerin bazılarını iyi taşıyan insanlar da vardır.

Renklerin dili

Mor: Kraliyet rengi olarak tanımlanan mor güçlü, dinamik, sıra dışı, zenginlik, gizem ve verimliliğin rengidir. Spirütel bir renktir aynı zamanda.
Kırmızı: Duyguları en hızlı etkileyen ve canlandırıcı bir renktir kırmızı. Tutkulu, aktif sempatik bir izlenim bırakır ve iyi bir enerji verir. Fark edilmek istendiğinizde iddalı ifadelerde bulunmak istediğinizde kırmızıyı tercih edebilirsiniz.

Lacivert: Renklerin en akıllısıdır. Karar verme yeteneği ve saygınlığı ifade eder. Yönetici rengi bilgi ve oteritenin sembolü diye de tanımlanır. İş hayatında klasik resmi bir takım elbise olarak ilk tercihidir çoğu kişinin.

Pembe: Sevginin rengidir; nazik, paylaşımcı, duygusal ve barışı çağrıştırır.

Gri: Nötr bir renktir. Sakin, saygın, sıradanlıktan kurtulmak için giyimde ve aksesuarda renk kullanımıyla canlandırılmalıdır.

Siyah: Gücün otoritenin ve zarafetin simgesi olarak kabul edilir. Kişisel renginizle uyumlu değilse yüzünüze yakın kıyafetlerde siyahı kullanmayın. Siyah, yas ve mutsuzluğu vurgulamak için de kullanılır..

Beyaz: Gerçeği temsil eder. Saf temizlik ve güvenin sembolüdür.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.