Şoför Esnafına Büyük Müjde

Şoför Esnafına Büyük Müjde

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ağustos 2016 12:23
Şoför Esnafına Büyük Müjde

Türkiye’de yüz binlerce ticari aracın kaderi değişiyor. Ticari araçlardan bir kereye mahsus alınmaması planlanan ÖTV muafiyetinin süresi Isparta’nın araya girmesiyle 2 yıl daha uzatıldı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Genel Başkanı Fevzi Apaydın, ticari araçlar için uygulanacak ÖTV muafiyetinin süre uzatımına ilişkin dosyayı Ispartalı olması münasebetiyle Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tural’dan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e sunmasını istedi. Apar topar Ankara’ya giden Tural, Milletvekili Bilgiç’le görüştü. Daha sonra ikili Maliye Bakanına konuyu ilettiler. Talebi dinleyen bakan, ‘Süreyya beyin talepleri bizim için önemlidir’ diyerek süre uzatımına ilişkin teklifin plan ve bütçe komisyonu görüşmeleri kapsamında 46’ncı maddeye dahil edilmesini istedi. Böylelikle Türkiye’de yüz binlerce ticari aracın kaderi değiştirecek teklif tasarıya eklendi. Konu maddelerin tek tek görüşüldüğü mecliste oylandıktan sonra Haziran 2017’de sona erecek olan ÖTV muafiyetinin süresi Haziran 2019’a kadar uzatılacak. Isparta’nın siyaset ve bürokrasideki ağırlığı binlerce esnafın yarasına merhem oldu.

Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz haftalarda ticari araçlar için verdiği ÖTV muafiyeti müjdesinin kapsamı Isparta’nın lobi çalışmasıyla genişletiliyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in siyasetteki ağırlığı yüz binlerce ticari aracın kaderini değiştirdi.
GENEL BAŞKAN TURAL’DAN İSTEDİ
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın, ticari araçların Haziran 2017’de sona erecek olan ÖTV muafiyetiyle ilgili süre uzatım talebinin Ispartalı olması münasebetiyle Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tural’dan meclise götürmesini istedi. Bunun üzerine Isparta Şoförler Odası Başkanı Tural, yüz binlerce ticari aracın kaderini değiştirecek dosyayı hemşehrisi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’e götürdü. Dosya üzerinde gerekli incelemeleri yapan Bilgiç, şoför esnafının talebinin en hızlı şekilde yerine getirilmesi amacıyla Tural’ı da yanına alarak Maliye Bakanı Naci Ağbal ile görüştü.
SÜREYYA BEY İSTEDİKTEN SONRA MEMNUNİYETLE…
Bakan Ağbal, ticari araçların ÖTV muafiyetine ilişkin süre uzatım talebinin gerekçelerini dinledikten sonra “Biz Süreyya beyden gelen talepleri önemseriz. Şoför esnafımız için çok faydalı bir çalışma olmuş. 2 yıllık süre uzatımı 46’ncı maddeye dahil edilsin” diye konuştu. Böylelikle Türkiye’de binlerce şoför esnafını ilgilendiren önemli bir konu meclisin gündemine girdi. Haziran 2017’de sona erecek olan ÖTV muafiyeti Hüziran 2019’a kadar uzatılacak.
BİLGİÇ’E TEŞEKKÜR ETTİ
DETAYLARI ANLATTI
Şoför esnafının bu talebine ilişkin konunun ayrıntılarını Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Isparta Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural açıkladı. Öncelikle Isparta’nın Ankara’daki belirleyici rolünün gurur verici olduğuna dikkat çeken Tural, “Gerçekten Isparta’nın siyaset ve bürokraside artık üst noktada olduğunu görmekteyiz. Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’in Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olarak hem ülkemiz hem de ilimiz için sağladığı katkı tartışılmazdır.” Dedi.
Tural ÖTV muafiyetine ilişkin çalışmanın detayları hakkında da şu bilgileri verdi.
“Şoförler Odası Başkanı olarak Türkiye Şoförler Federasyonundaki görevim icabı sayın genel başkanım tarafımdan plan bütçe komisyonu başkanına verilmek üzere ÖTV alınmadan araçlara yenileme çalışması vardı. Bu Plan ve Bütçe Komisyonunda sırası gelince görüşülecek bir konu. Bu madde de ticari araçlardan bir kereye mahsus alınmaması planlanan ÖTV muafiyetinin süresi 30.06.2017 son bulacaktı. Hükümetin yaptığı ilk düzenleme daha doğrusu öngörü bu şekildeydi. Federasyonumuz bunun 2 yıl daha uzatılmasını istedi. Bu talebin de benim tarafımdan komisyona götürülmesi Genel Başkanımız tarafından istendi. Plan Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç’in de Ispartalı olması nedeniyle federasyon görüşmeleri benim yapmamı istedi. Ben de dosyayı alıp Süreyya beye çıktım. Çalışmanın kapsamının değiştirilmesine ilişkin gerekçeleri sayın Vekilimize anlattı. Burada esas olan şu. ÖTV muafiyeti çok önemli bir çalışma ancak sürenin kısa olduğunu, sıla taşımacı esnafın ekonomik durumu da göz önüne alındığında ve büyük bölümünün bundan yararlanamaması gündeme geleceği için ve yine araç üretim talebinin de karşılanmasının zor olacağı düşüncesiyle sürenin 30.06.2019 tarihine kadar uzatılmasını teklif ettik. Sağolsun TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanımız Maliye Bakanı ile görüştü. Maliye Bakanımız da talebi olumlu karşıladı ve 46ncı madde geldiğinde talebin uzatılacağı tarafımıza söylendi”
ISPARTA’YA ÖNEMLİ BİR GÖREV DÜŞTÜ
Bu tasarının 46’ncı maddeye ilave edilmesiyle şoför esnafının büyük bir sorununun çözüme kavuştuğunu ifade eden Tural, “Isparta TBMM’de, siyasette ve bürokraside belirleyici bir rolü vardır. Isparta‘ya yine önemli bir görev düştü ve Isparta büyük bir sorunu çözdü. Bu vesileyle Milletvekilimiz Süreya Sadi Bilgiç’e ne kadar teşekkür etsek azdır” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum