Şok Sözler: 'İmamların Aldığı Para Haram'

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ten yine çok tartışılacak bir iddia geldi. Öztürk'e göre Diyanet'ten para alan imamların kıldırdığı namazlar geçersiz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2012 16:54
Şok Sözler: 'İmamların Aldığı Para Haram'

Show TV'de konuşan Yaşar Nuri Öztürk, yaptığı açıklama ile İmamları ayaklandıracak.

Yaşar Nuri Öztürk'ün canlı yayında söylediğine göre Kur'an'ı Kerim'i parayla satmak kesinlikle haram.

Canlı yayında "Kur'an'ı Kerim'i para karşılığı satmak haram mıdır?" sorusuna yanıt verirken sözü Diyanet'in maaşlı imamlarına getiren Öztürk şunları söyledi;

"Kur'anı Kerim'i parayla satmak gayet tabiii haram! Hiç bir dini değeri parayla satamazsın. Eğitim hizmeti yapıyorsan o eğitim hizmeti için aldığın para meşrudur. Namaz kıldırarak alınan paraların tümü haramdır. O namazlar da geçersizdir. Kimse bunun aksini iddia ve ispat edemez."

Yaşar Nuri Öztürk, kendi durumunu "eğitim hizmeti" istisnası içine soktu ve "Eğitim hizmeti veriyorsanız, tabii karnınızı bir yerde doyuracaksınız. Ben ilahiyat profesörüyüm eğitim hizmeti vermişim 28 yıl üniversitede ve maaş almışım. Ben insanlara namaz kıldırarak o maaşları alsaydım külli haramdı o bana..."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum