Sokağın Gündemi SEÇİM / GEÇİM

Sokağın Gündemi SEÇİM / GEÇİM

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Haziran 2018 00:51
Sokağın Gündemi  SEÇİM / GEÇİM

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala sokağın nabzı seçime endekslendi. Vatandaşlar yolda, sokakta, kahvede kısacası her yerde seçimi konuşuyor. Vatandaşın seçim gündemi yanı sıra değişmeyen tek gündemi ise geçim. 

Partilerin Milletvekili adayları gece – gündüz demeden propaganda çalışmalarını sürdürürken, ülke genelinde olduğu gibi Isparta gündemi de seçime kilitlendi. Kahvede, Çay ocağında, işyerinde, evde kısacası her yerde hangi partinin kaç Milletvekili çıkaracağı tartışılıyor. 

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için geri sayım sürüyor. Seçimlere sadece 19 gün kaldı. Partilerin geçtiğimiz günlerde Milletvekili adaylarını belirlemesinin ardından Milletvekilleri de sahaya indi ve gece – gündüz demeden, mahalle – köy – kasaba – ilçe demeden ziyaretlerini sürdürerek vatandaşlara kendilerini anlatıp, vaadlerini iletiyorlar. 

VATANDAŞ ‘SEÇİM TOTO’ OYNUYOR…

Madalyonun bir de vatandaş tarafı var. Vatandaşlar da bugünlerde adeta siyasileri aratmıyor. Zira, her köşe başında siyaset konuşuluyor. Cumhurbaşkanının erken  seçim kararını ve seçim tarihini açıklaması ile tüm Türkiye´de olduğu gibi Isparta’da da gündem değişti. Bugünlerde şehirde kadın erkek, yaşlı genç konuşulan tek konu seçim. Seçim ile ilgili ihtimalleri değerlendiren vatandaşlar, 24 Haziran’da ülke ve Isparta için hayırlı bir sonucun çıkmasından yana hemfikir. Vatandaşın seçim gündeminin yanı sıra değişmeyen tek gündemi ise geçim. 24 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkacak ekonomik tablo hemen tüm sohbetlerin ana hattını oluşturuyor. 

SİYASET PİYASAYI

HAREKETLENDİRDİ 

Seçimlerin her geçen gün yaklaşması ile Isparta’nın cadde ve sokakları da bir hayli hareketlenmiş durumda. Liderlerin birisi gelip birisi giderken, parti araçları da cadde cadde – sokak sokak dolaşıp vatandaşı kendisine çevirmenin gayretinde. Siyasi partilerin listeleri belli olduktan sonra; adayların köy ve kasabalara inmeye fırsat bulamadan Ramazan Ayının başlaması da hem partilileri hem de adayları zora sokmuş durumda. Ancak, adaylar hem iftar hem sahur programları yaparak bunu kendilerinin lehine çevirmiş durumda. 

ISPARTA’DA SONUÇ NE OLUR? 

Hemen hemen her yerde. Kahvede, Çay Ocağında, işyerinde, evde siyaset konuşuluyor ve vatandaşlar 24 Hazirandaki seçimler için sonucun ne olacağını tartışıyor. Bu konuda görüş belirten vatandaşların bir kısmı Isparta’da sonucun 2,1,1 şeklinde yani 2 Ak Parti, 1 CHP, 1 İyi Parti olacağını düşünürken, bir kısmı da 3,1 olur diyor. Bu sonucu da MHP’nin İyi Parti ile bölünme yaşadığını dikkate alarak ortaya çıkacağını vurguluyor. Bazı vatandaşlar ise, 1,1,1,1 yani Ak Parti, CHP, MHP ve İyi Parti birer Milletvekili alacağını söylüyor. 

Cumhurbaşkanlığında ise, bazı vatandaşlar Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda Cumhurbaşkanlığı için yeterli oya ulaşacağını belirtirken, bazıları ise bu konudaki oylamanın ikinci tura kalacağını ve 8 Temmuz’da Cumhurbaşkanının seçilebileceğini belirtiyorlar. Kısacası bugünlerde şehrin her yerinde vatandaşlar tarafından adeta ‘Seçim Toto’ oynanıyor. 

HAYIRLISI OLSUN…

Ancak, seçim üzerine yapılan tüm tartışma ve tahminlerin sonunda ise vatandaşlar ‘Hayırlısı olsun’ diyerek gerek Isparta gerekse Türkiye için en iyisinin ne ise onun olması temennisinde bulunuyor. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.