Somalili Aile Oğullarına Mustafa Kemal İsmini Koydu

Somalili mülteci ailesi Ebubekir-Sabire Fakh Şheik Amar ailesi 7 günlük bebekleri Mustafa Kemal ile birlikte Vali Memduh Oğuz’u ziyaret ettiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2012 17:39
Somalili Aile Oğullarına Mustafa Kemal İsmini Koydu

Somalili mülteci ailesi Ebubekir-Sabire Fakh Şheik Amar ailesi 7 günlük bebekleri Mustafa Kemal ile birlikte Vali Memduh Oğuz’u ziyaret ettiler.
Ziyarette Vali Yardımcısı Tahir Demir ve İşadamı Mehmet Güntaç da hazır bulundular.

Baba Ebubekir ve Anne Sabire çok mutlu ve bu mutluluklarını Vali Memduh Oğuz’la paylaşmak istediler.

Onlar Isparta’da yaşayan Somalili Mülteci ailesi ve Isparta’da yaşamaktan dolayı çok mutlular, Türkiye’yi ve Isparta’yı çok seviyorlar. Amar ailesi 11 yıl sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın destekleriyle tedaviyle adını Mustafa Kemal koydukları bir erkek bebek sahibi oldular.

Türk vatandaşlığına geçmek istediklerini belirten Baba Ebubekir; “Sayın Valimizden Allah razı olsun, bizleri hiç yalnız bırakmıyor ve her konuda bizlere yardımcı oluyor. Mutluluğumuzu onunla paylaşmak istedik ve buraya geldik.

Biz Türkiye’yi çok seviyoruz, Türk halkını ve Ispartalıları çok seviyoruz. Birleşmiş milletler örgütüne başka hiçbir yere gitmek istemediğimizi ve Isparta’da yaşamak istediğimizi bildirdik” dedi.

Vali Oğuz; “Dünya’nın misafirhanesi Türkiye’dir, Anadolu’dur”
Milletimizin misafirperverliğinin bir kere daha görüldüğünü ifade eden Vali Memduh Oğuz; “Bütün Dünya’ya olan kardeşlik duygularımızın somut bir göstergesini bir kere daha görüyoruz. Burada hakikaten örnek bir manzara seyrediyoruz, Hindistan asıllı bir hanım ve Suudi Arabistan asıllı bir bey Somali’ye yerleşmişler ve orada evlenmişler. Yıllar sonra kader şu veya bu şekilde mülteci olarak yollarını Türkiye’ye düşürüyor ve Isparta’ya geliyorlar. Dünya’nın misafirhanesi olan Türkiye, Türkiye’nin misafirhanesi olan Isparta’ya geliyorlar ve Isparta’da milletimiz, devletimiz, sosyal yardımlaşma vakfımız ve vilayetimiz kucak açıyor, burada onları mümkün olduğu kadar memnun etme gayreti içerisinde oluyor. Hatta ilave olarak bebek sahibi olmak içinde maddi kısmını sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımız karşılayarak Allahın’da lütfüyle bir bebek sahibi oluyorlar. Annenin mutluluğu, babanın mutluluğu ve şu kardeşlik ifadeleri herkese örnek bir durum ve görülmesi lazım gelen bir manzara, bizim milletimiz esas itibariyle de budur.

Vali Oğuz; “Devletimizin maksadı milletimizi mutlu etmektir”
Devletimizin maksadı; milletimizi mutlu etmek olduğunu gibi, ülkemizde bulunan herkesi mutlu etmektir. Bir ayrım yapmadan, bu topraklarda yaşayan herkes mutlu olsun hedefi söz konusudur. Bu gün onun somut bir göstergesi ortada bulunuyor, bu manzarayı görmekten dolayı çok memnunum.

Tabi onlarda bir kadirşinaslık göstererek hiçbir telkin olmadan, kendi iradeleriyle bebeklerine Mustafa Kemal adını koymuşlar. Madem bu ülkede çocuk sahibi olduk ismi Mustafa kemal olsun demişler. Mustafa Kemal öncelikle anne babasına hayırlı olsun, sora insanlığa hayırlı olsun” dedi.

Vali Memduh Oğuz, Mustafa Kemal’e hediye küçük altın taktı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.