Somalili Aileden Vali Oğuz'a Veda Ziyareti

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak yaklaşık 3 yıldır Isparta'da yaşayan ve ABD'ye göçmen olarak kabul edilen Somalili Adam ailesi, Isparta Valisi Memduh Oğuz'u ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Eylül 2011 22:58
Somalili Aileden Vali Oğuz'a Veda Ziyareti

Vali Oğuz, Isparta'da yaşayan Somalili Muhammed Abdullahi Adam, eşi Halime Adam ve 8 çocuğunu kabul etti. Vali Oğuz, ziyarette yaptığı konuşmada, Isparta'da yaşayan Somalili ailelere daima kardeşleriymiş gibi davrandıklarını belirterek,

"Herşey hayatta sınırlıdır, muayyendir. Burada bir süre kaldılar, şimdi gidiyorlar. Hep söylenir ya, (Baki kalan kubbede hoş bir seda imiş) diye. Önemli olan budur" dedi.

Beraber geçirdikleri Ramazan ayını unutmalarının mümkün olamayacağını ifade eden Oğuz, Ispartalı vatandaşlar ve Somalililerin "mükemmel bir kaynaşma" gösterdiklerini anlattı. Adam ailesinin Isparta'dan memnun şekilde ayrılacak olmasının tek tesellileri olduğunu belirten Oğuz, aileye, ABD'de güzel bir hayat geçirmelerini diledi.

Oğuz, "İrtibatımız her zaman devam edecek ve yine bizleri ziyarete gelecekler. Kardeşlik duygumuz bu şekilde devam edecek" dedi.

Ailenin kızı Zehra Adam da, Isparta'yı hiçbir zaman unutamayacaklarını söyledi. Isparta'da yaşadıkları süre boyunca vatandaşların kendilerine her konuda yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getiren Zehra Adam, Vali Oğuz'a yakın ilgisinden dolayı teşekkür etti.

Adam, "Isparta'yı hiç unutmayacağız. Isparta'dan ayrıldığımız için üzülüyorum ve biraz korku içerisindeyim" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.