Somali'ye 22 Bin Liralık Gıda Yardımı

Isparta'da müteahhitlik yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi, Türk Kızılayı aracılığıyla Somali'de açlık çekenler için 22 bin liralık gıda maddesi bağışında bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ağustos 2011 18:21
Somali'ye 22 Bin Liralık Gıda Yardımı

Türk Kızılayı Isparta Şube Başkanı Ünal Altanay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'deki yoksul vatandaşlar için yaptıkları yardım kampanyalarının yanı sıra Güney Afrika'daki açlık ve yokluk çekenlere yönelik yardım kampanyaları da başlattıklarını söyledi.

Isparta'da müteahhitlik yapan bir kişinin kendilerine gelerek Somali'deki vatandaşlar için gıda yardımında bulunmak istediğini söylediğini belirten Altanay, ismini vermek istemeyen kişinin 22 bin liralık gıda yardımı yaptığını bildirdi.

Gıda yardım paketinde 5 ton buğday, 2, 5 ton un, 1 ton 250 kilogram pirinç, 1 ton makarna, 400 kilogram çay, 1 ton 250 kilogram mercimek, 2, 5 ton bulgur, 1 ton 250 kilogram kuru fasulye bulunduğunu belirten Altanay, paketleri tıra yükleyip, İzmir'e göndereceklerini İzmir'den Somali'ye kalkan gemi ile yardım paketlerinin oradaki insanlara ulaşacağını aktardı.

Güney Afrika'da açlık sıkıntısı çeken insanlara uzatılan ele köprü olmaya devam edeceklerini söyleyen Altanay, destekleri beklediklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.