Son 10 Yılı Bırak Vaatleri Yerine Getir

MHP İl Başkanı’ndan AK Parti’li Belediye Başkanına Tavsiye;

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Nisan 2021 11:35
Son 10 Yılı Bırak   Vaatleri Yerine Getir

MHP İl Başkanı Sönmez, son günlerde kamuoyunda belediyenin MHP tarafından yönetildiği dönemle ilgili aslı astarı olmayan bazı mesnetsiz açıklamalar yapıldığını söyledi. Sönmez, “Sayın Belediye Başkanına tavsiyemiz; son 10 yılı değerlendirmek yerine seçim döneminde vermiş olduğu vaatleri hızlı bir şekilde hayata geçirmesidir” dedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta İl Başkanı Hasan Basri Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada belediyenin bir önceki dönemine ilişkin çeşitli iddialara cevap verdi. 

Açıklamasına Cumhur İttifakı konusundaki hassasiyetini dile getirerek başlayan Sönmez, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Cumhur İttifakı hususunda fitne çıkarmak için, tahkimat yapanlara diyorum ki rahat olun, huysuzluğu bırakın, hırçınlıktan dönün, samanlıkta olmayan iğneyi aramaktan vaz geçin. Net olarak açıklıyorum, neye mal olursa olsun, Cumhur İttifakı sonuna kadar yaşayacaktır” sözlerini hatırlattı. 

Sönmez, “Son günlerde Isparta kamuoyunda Isparta Belediyesinin Milliyetçi Hareket Partisi tarafından yönetildiği dönemle ilgili aslı astarı olmayan bazı mesnetsiz açıklamalar yapılmıştır. Savunmaya ihtiyaç duyulmayan yapılanların, tüm Ispartalı hemşerilerimiz tarafından bilinmesine rağmen yine de doğruların Isparta kamuoyuna tekrardan hatırlatılması bizim için görev haline gelmiştir” dedi. 

YENİ OTOGARDA EKSTRA BİR

ÖDEME SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

MHP İl Başkanı Sönmez, “Yeni Otogar Projesi ile ilgili; Şehrin ve üniversitenin büyümesinden dolayı yeni bir otogarın yapılması şart olmuştur. Bu nedenle yeri daha önceki Belediye yönetimleri tarafından belirlenen alana %18’si otogar, %82’nin büyük kısmı Gül Bahçesi, rekreasyon alanları olan alışveriş merkezi, restorant, seyir kulesi, sinema ve daha birçok etkinliğin düzenlenebileceği bir yaşam alanı inşaa edilmeye başlanmıştır. İhalesi, uygulama projesine göre Anahtar Teslim Usulüyle   yapılmış ve 89.993,00 TL + KDV bedelle Atlas İnşaat firması tarafından alınmıştır.

Bu rakama çatıların membran kaplanması, yer seramikleri, dükkan bölmeleri, mekanik ve elektrik tesisatları ve montajı vs. ve hatta peyzaj çalışmaları da dahildir. Şimdi ise ortaya atılan iddialar da çatının camla kaplanacak olup, 54 milyona mal edileceği ve bunun ekstra külfet getireceği doğru değildir. Projenin keşfinde ve yapılan ihalede projeye uygun çatı kaplamalarının tamamının yapımı ve malzemenin türü bellidir ve ihale bedeline dahildir. Ekstra bir ödeme yapılması asla söz konusu değildir” dedi. 

ÖNCE TOPLU KONUT ALANINDAN ÇIKARILDI

SONRA YENİDEN TOPLU KONUT ALANI YAPILDI 

MHP’li başkan açıklamalarında toplu konut çalışmaları ile ilgili iddialara da cevap vererek “Toplu Konut çalışmaları ile ilgili; Öncelikle hafızalarımızı tazelemek için 1999 yılında bir önceki Belediye Başkanı Sayın Mehmet Aybatılı tarafından başlanan, Belmaş’a ait 1400 den fazla konutu 10 ay gibi kısa bir sürede Milliyetçi Hareket Partili belediyemiz tarafından teslim edildiğini hatırlatmak isteriz.

Belediyenin Milliyetçi Hareket Partisinde olduğu dönemde, ISBAŞ’ın yeri olan alanın TOKİ alanı olarak ayrılması ve gerekli bilirkişi raporlarının kararı alınmıştır. Cevaben burada Toplu Konut yapılabileceği tarafımıza ifade edilmiştir. Daha sonrasında 05.02.2019 tarihinde İl Genel Meclisinin Milliyetçi Hareket Partili Meclis üyelerimiz tarafından şuan ki TOKİ’ye ayrılmış olan yerin belediyeye devredilmesi, yeni gelecek olan yönetime Isparta halkı adına hazır bir yer bırakabilmek için önerge verilmiş ancak bu önerge İl Genel Meclisinde reddedilmiştir.

Son olarak yine seçimlerden sonra gelecek olan yönetimlerin önünü açabilmek için Yazısöğüt bölgesinde ki alan, dar gelirli vatandaşlarımız için Toplu Konut alanı olarak ayrılmış, ayrıca belediye tarafından inşaa edilecek konutların tüm inşaat malzemeleri, Isparta’lı esnaflardan alınması ön görülmüştür.

Biz üzerimize düşeni yapmış olmamıza rağmen seçimden hemen sonra önce bu alan Toplu Konut alanın dan çıkartılmış, aradan bir yıl geçtikten sonra tekrar toplu konut alanı olarak ilan edilmiştir. Toplu konut ile alakalı gerçekler bunlardır” ifadelerini kullandı. 

KANAYAN YARA BİTSİN DİYE HER ŞEYİN ALTINA İMZA ATARIZ 

ITKM inşaatı ile ilgili iddialara da cevap veren Sönmez, “ITKM ile ilgili; Zaten kamuoyunu fazlasıyla meşgul ettiği için çok detaya girmeden sadece doğruları ifade etmek istiyoruz. Bu kanayan yaranın bitirilmesi için hukuki ve Isparta’nın menfaatine olan bütün her şeyin altına imza atacağımızı beyan ediyoruz.

İfade edildiği gibi Milliyetçi Hareket Partisi dönemi olan 1999- 2004 yılları arasında Bir önceki Belediye Başkanı Sayın Mehmet Aybatılı tarafından yapmış olduğu inşaat, tarafımızdan yıkılmamıştır.!

Bahse konu yıkım işi 2004-2009 yılları arasında dönemin Belediye Başkanı Merhum Hasan Balaman tarafından yıkılmıştır. Gerek Sayın Aybatılı, gerek Sayın Günaydının yaptığı projelerde %100 ü Isparta Belediyesinin dolayısıyla Ispartalının olacaktı. Ancak dönemin belediyesi burayı bir firmaya ihale etmiştir.

Yer paylaşımı 26.10.2005 tarihinde 3. Noterliğinde imzalanan sözleşmeye göre yapılmıştır. Buna göre ticari alanların tamamını müteahhit firmaya verilmiştir. 2009 tarihinde tekrar göreve geldiğimizde, inşaat %50 seviyesinde idi, 2019 yılında görevimizi teslim ettiğimizde inşaat %85 seviyesinde idi, söz konusu olan firmadan, yer paylaşımı sözleşmesinde olmayan 42dükkânda alınmıştı. Geçtiğimiz son iki yılda ise sadece %5 lik kısmı tamamlanmıştır. 

Şimdi ki mevcut yönetim ile imzalanan protokol, bizim dönemimizde de gelmiştir. Ancak Isparta menfaatlerine aykırı olduğu için kabul görmemiştir. Şimdiki mevcut belediyenin yapmış olduğu protokol de, Isparta Belediyesinin doğmuş ve doğacak alacakları teşkil etmek üzere her hangi bir olumsuzluk olması halinde, ki bu inşaat firmasının batması veya zamanın da bitirememesi durumunda Milliyetçi Hareket Partimiz meclis üyeleri tarafından teklif edilen birinci sıradan ipotek koyma teklifimizde reddedilmiştir” dedi. 

ÇİRKİN VE AHLAKSIZ SİYASETİN İÇİNDE OLMADIK, OLMAYIZ 

Cumhur İttifakının paydaşlarından biri olan AK Parti’nin teşkilatı, milletvekilleri, belediye başkanları ve gönül vermiş seçmenleriyle hiçbir sorunlarının olmadığına işaret eden Sönmez, “Milliyetçi Hareket Partisi Isparta İl Teşkilatları olarak, Cumhur İttifakının iki paydaşından biri olan, AK Parti Isparta Teşkilatlarıyla, milletvekilleri ile Belediye Başkanları ve AK Partiye gönül vermiş seçmenleriyle hiçbir sorunumuz yoktur. El ele vermiş 2023 lider ülke Türkiye hedefine emin adımlarla yürümekteyiz. 

Milliyetçi Hareket Partisi Isparta İl Teşkilatı bugüne kadar hiçbir zaman çirkin ve Ahlaksız siyasetin için de bulunmamıştır, bulunmayacaktır. Ve bu çirkin ve ahlaksız siyasetin karşısında daima dimdik durmuştur. Bizim nazarımızda Ahlaksız ve çirkin siyaset ne ise başarısızlıklarını örtmek için, şark kurnazlığı yaparak, Belediye Başkanına farklı sufleler verenler, Cumhur İttifakına zarar vermek isteyenler aynıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi her zaman Hak’tan, Hukuk’tan ve Adaletten yana olmuştur. 02 Kasım 2020 tarihinde ki yapmış olduğumuz basın açıklamamızda ifade ettiğimiz gibi tekraren ifade ediyoruz, Devletin Bir kuruş parasını çalan, yolsuzluk yapan varsa ve bununla ilgili de suç duyurusunda bulunmazsanız, sizde bu suça ortaksınız demektir” diye konuştu. 

Açıklamasında Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e son 10 yılı değerlendirmek yerine seçim döneminde verdiği vaatleri yerine getirmesi tavsiyesinde de bulunan Sönmez, “Sayın Belediye Başkanına tavsiyemiz; son 10 yılı değerlendirmek yerine seçim döneminde vermiş olduğu vaatleri hızlı bir şekilde hayata geçirmesidir.

Milliyetçi Hareket Partisi Isparta İl Teşkilatları olarak ta seçimde vermiş olduğunuz vaatleri uygulamanızda açık bir şekilde şimdiden destekleyeceğimizi söylüyoruz. Sayın Belediye Başkanının icraatlarını, Isparta Halkının takdirlerine bırakıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum