Son Noktaya Gelindi Seferler Başlayacak

Milletvekili Yüce Bu İşin Takipçisi

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Eylül 2017 16:36
Son Noktaya Gelindi Seferler Başlayacak

Isparta’nın 9 yıllık özlemi son buluyor. Eğirdir’de büyük heyecan yaratan kara tren sadece nostaljik olarak bir süs argümanı olmayacak. En kısa sürede Isparta – Eğirdir Nostalji seferleri başlayacak; ardından da İzmir – Isparta – Burdur arasındaki Göller Ekspresi.

MİLLETVEKİLİ YÜCE ANKARA’DA ADETA KAMP KURDU
AK Parti Milletvekili Said Yüce, Başkent Ankara’da Ulaştırma Bakanlığı bürokratlarıyla sık sık bir araya gelerek Isparta’nın trenle ilgili taleplerini gündeme getiriyor. Vekil Yüce, en kısa sürede Eğirdir – Isparta arası nostalji seferlerinin başlayacağını ve akabinde de İzmir – Isparta – Burdur arasındaki Göller Ekspresinin yeniden sefer yapacağını söyledi.

KOŞULLAR UYGUN… POTANSİYEL VAR VE EKONOMİK
Milletvekili Said Yüce, Ulaştırma Bakanlığı bürokratları ile yaptığı istişarede Göller Ekspresi'nin İzmir-Isparta ve Burdur hattında mevcut potansiyel nedeniyle ekonomik olacağını dile getirdi. Dinar Karakuyu ile Isparta Gar arasındaki tren yolunun yenilenmesi için harekete geçildi ve çalışmalarda son noktaya gelindi. En kısa sürede Göller Ekspresi yeniden sefere başlatılacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Isparta Milletvekili Said Yüce’nin girişimleri sonrasında TCDD Afyon Bölge Müdürlüğü, 9 yıl önce seferden kaldırılan İzmir-Isparta-Burdur arasındaki Göller Ekspresi'ni yeniden başlatmak için çalışmalara başladı.

İLK ADIM EĞİRDİR’E KARA TREN
Isparta’nın 9 yıllık tren özlemini sonlandıracak olan çalışmalarda son noktaya gelindi. Eğirdir'de İstasyon Mahallesi TOKİ evleri yanında Devlet Demir Yollarına ait makasın bulunduğu yere sergileme amaçlı Kara Tren getirildi. Kara Tren yetkililer tarafından karşılanarak yerine yerleştirildi. İlçede heyecan yaratan bu gelişme Eğirdir – Isparta arası nostalji seferlerinin başlaması adına atılan ilk adım olarak değerlendirildi.

SOMUT ADIMLAR ATILIYOR
AK Parti Milletvekili Said Yüce, Demokrat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bora Tüfekli’ye verdiği bilgilerde “Isparta’nın 9 yıllık özlemini bitirecek somut adımlar atılıyor. Ulaştırma Bakanlığı ile yaptığımız istişarelerde Isparta – Eğirdir arası nostalji seferlerinin başlaması ve İzmir – Isparta – Burdur arası Göller Ekspres’in yeniden seferlerine başlaması ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik canlılığını artıracağı kanısını oluşturduk. TCDD Genel Müdürlüğü taleplerimize olumlu yanıt verdi. Bölge müdürlükleri çalışmalarını hızlandırdı. İnşallah en kısa sürede hem Eğirdir – Isparta arası turizme yönelik nostalji seferleri hem de İzmir – Isparta – Burdur arası Göller Ekspresi seferlerine başlayacak. Isparta’mıza hayırlı olsun” dedi.

EKONOMİK, SOSYAL VE KÜLTÜREL DEĞER KATACAK
Milletvekili Yüce, “Isparta ilimiz merkez nüfusu 214 bin kişi, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde100 bine yakın öğrenci, Askeriyede her dönemde 9 bin acemi asker eğitim görüyor. Burdur İl merkez nüfusu 80 bin kişi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde 25 bin öğrenci var. İllerimize yemin merasimi, öğrenci, asker ziyareti ve kep törenleri için aileler ziyarete geliyor. Üniversite talebelerimiz ulaşımın ekonomik olması nedeniyle demiryolunu tercih edebilirler. Bu çalışmalar hayata geçtiği taktirde ilimizin sosyal, ekonomik ve kültürel olarak daha da değer kazanacağını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum