Son Yağışlar Kuraklık Tehdidini Gideremedi

Kurak geçen kış mevsiminin ardından mayıs ayında sel ve su baskınlarına da yol açacak şiddette görülen yağışlar, ülke genelinde yaşanan kuraklı tehdidini ortadan kaldırmaya yetmedi.

Yayınlanma:
Son Yağışlar Kuraklık Tehdidini Gideremedi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün havza bazlı olarak yaptığı yağış analizinden derlediği bilgiye göre, mayıs ayında 25 havzanın 17'sinde normal değerlerin üzerinde yağış alındı. Meriç, Antalya ve Doğu Akdeniz havzalarında normal yağış değerlerinin yüzde 100'den daha fazla aşıldığı bu dönemde, Marmara Havzası'nda yüzde 99, Sakarya Havzası'nda yüzde 88, Susurluk Havzasında da yüzde 78 normal değerlere göre daha fazla yağış alındı.

Yağış değerleri ışığında son 1 yıllık yapılan kuraklık değerlendirmesinde ise sadece Kıyı Ege ve Trakya ile Batı Akdeniz'de Isparta ve Antalya, Batı Karadeniz'de de Kastamonu ve Karabük civarı normal değerlere sahipken, yurdun geri kalan kısımı, "hafif" şiddetten "olağanüstü" şiddete kadar kuraklık derecelerine sahip bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.